Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankräm

  • tulipan 2 maj 2008

    Hittade ett recept på banankräm.. läste genom receptet och det lät väldigt gott.
    Började sitta och fundera på krämen och insåg att jag inte kom på vad man ska servera den till
    Och det stod inget om det i receptet heller.

    Är det någon som har något bra tips?
    Är det någon som brukar göra banankräm? och hur/vad använder ni den till?

    Nyfiken på svar!

  • TinaFS 3 maj 2008

    Jag tycker att det är väldigt gott med choklad med banan så varför inte en chokladkaka med banankräm. En kladdig chokladkaka! Mums

  • majamia 3 maj 2008

    det är gott i choklad rulltårta.

  • lenajeanette 3 maj 2008

    Hur är receptet då?

  • tulipan 3 maj 2008

    Så här ser receptet ut... tog åxå med vem som har satt ut detta receptet på matklubben :-)

    Banankräm
    För: 4 personer

    En len och god kräm.


    Ingredienser
    2 bananer
    2 msk valnötter
    1 dl grädde
    2 msk socker
    citronmeliss
    Beskrivning
    Hacka en av bananerna och blanda med grädden. Vispa kraftigt till en kräm.

    Skiva den andra bananen och koka i 1 dl vatten och 1 msk socker.

    Låt 1 msk socker smälta tillsammans med 2 msk vatten i en stekpanna. Tillsätt valnötterna och låt koka tills det hela karamelliserats.

    Lägg upp banankrämen, bananslantarna och valnötskaramellen i dessertskålar. Garnera med citronmeliss.

    Skrivet av Ketronya
    2008-03-13

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.