Jag hittade ett recept på nätet på bearnaisesås och där står det att man ska använda rödvinsvinäger. På det flesta ställen jag läst annars står det vitvinsvinäger. Någon som vet hur det ska vara?
720128 september 2011
Jag använder vitvinsvinäger....(Y)
jrabbelino28 september 2011
smakmässigt tror jag inte det spelar nå`n roll,däremot kanske en liten färgnyans som inte heller spelar roll
Peter_Stompare9 oktober 2011
Just bea är en sån grej som det finns lika många recept på som det finns kockar i världen.
jollo109 oktober 2011
Jag har ett helt fantastiskt recpet på bea sås
½ dl rödvinsvinäger
1 dl Vatten
4 st schalottenlökar
6 äggulor
350 gram smör
Dragon
Färsk persilja
Gör så här:
Koka upp vatten, rödvinsvinäger, och hackad schalottenlök i en kastrull och låt reducera tills hälften av vätskan har kokat bort.
Häll sedan i vätskan i en skål som står över vattenbad och vispa i äggulorna, vispa tills det blivit tjockt
Häll sedan i smör långsamt och fint, vispa för glatta livet och tillsätt sedan dragon och persilja!
Smaka av med salt och peppar
Mumma!
boz19659 oktober 2011
Skrivet av coolmamsan den 28 sep 2011
Jag hittade ett recept på nätet på bearnaisesås och där står det att man ska använda rödvinsvinäger. På det flesta ställen jag läst annars står det vitvinsvinäger. Någon som vet hur det ska vara?
Det är hugget som stucket enligt min mening. Själv brukar jag använda estragonvinäger. (Y)
coolmamsan11 oktober 2011
Tack för era svar :) Ska prova ditt recept nästa gång jollo10, det jag gjorde efter fick bara knappt godkänt.
a-lie23 oktober 2011
Provade jollo 10's recept på Bearnaisesås, det blev kanongott!!!!! (Y)
Tyckte också det lät "mystiskt" med rödvinsvinäger men resultatet blev en supergod sås (drog dock ner
lite på smöret).
MosterNettan26 oktober 2011
Skrivet av jollo10 den 9 okt 2011
Jag har ett helt fantastiskt recpet på bea sås
½ dl rödvinsvinäger
1 dl Vatten
4 st schalottenlökar
6 äggulor
350 gram smör
Dragon
Färsk persilja
Gör så här:
Koka upp vatten, rödvinsvinäger, och hackad schalottenlök i en kastrull och låt reducera tills hälften av vätskan har kokat bort.
Häll sedan i vätskan i en skål som står över vattenbad och vispa i äggulorna, vispa tills det blivit tjockt
Häll sedan i smör långsamt och fint, vispa för glatta livet och tillsätt sedan dragon och persilja!
Jag hittade ett recept på nätet på bearnaisesås och där står det att man ska använda rödvinsvinäger. På det flesta ställen jag läst annars står det vitvinsvinäger. Någon som vet hur det ska vara?
Jag använder vitvinsvinäger....(Y)
smakmässigt tror jag inte det spelar nå`n roll,däremot kanske en liten färgnyans som inte heller spelar roll
Just bea är en sån grej som det finns lika många recept på som det finns kockar i världen.
Jag har ett helt fantastiskt recpet på bea sås
½ dl rödvinsvinäger
1 dl Vatten
4 st schalottenlökar
6 äggulor
350 gram smör
Dragon
Färsk persilja
Gör så här:
Koka upp vatten, rödvinsvinäger, och hackad schalottenlök i en kastrull och låt reducera tills hälften av vätskan har kokat bort.
Häll sedan i vätskan i en skål som står över vattenbad och vispa i äggulorna, vispa tills det blivit tjockt
Häll sedan i smör långsamt och fint, vispa för glatta livet och tillsätt sedan dragon och persilja!
Smaka av med salt och peppar
Mumma!
Jag hittade ett recept på nätet på bearnaisesås och där står det att man ska använda rödvinsvinäger. På det flesta ställen jag läst annars står det vitvinsvinäger. Någon som vet hur det ska vara?
Det är hugget som stucket enligt min mening. Själv brukar jag använda estragonvinäger. (Y)
Tack för era svar :) Ska prova ditt recept nästa gång jollo10, det jag gjorde efter fick bara knappt godkänt.
Provade jollo 10's recept på Bearnaisesås, det blev kanongott!!!!! (Y)
Tyckte också det lät "mystiskt" med rödvinsvinäger men resultatet blev en supergod sås (drog dock ner
lite på smöret).
Jag har ett helt fantastiskt recpet på bea sås
½ dl rödvinsvinäger
1 dl Vatten
4 st schalottenlökar
6 äggulor
350 gram smör
Dragon
Färsk persilja
Gör så här:
Koka upp vatten, rödvinsvinäger, och hackad schalottenlök i en kastrull och låt reducera tills hälften av vätskan har kokat bort.
Häll sedan i vätskan i en skål som står över vattenbad och vispa i äggulorna, vispa tills det blivit tjockt
Häll sedan i smör långsamt och fint, vispa för glatta livet och tillsätt sedan dragon och persilja!
Smaka av med salt och peppar
Mumma!
Haha - för glatta livet var ordet sa Bull...