Vad är det för beläggning som lossnar från skalen på en grapefrukt och sätter sig på fingrarna när man exempelvis pressar saften ur den "för hand"?
Mistys3 januari 2010
Samma lika med apelsiner. En lite silverfärgad beläggning. Trott att det är bekämpningsmedel man besprutat citrusfrukten med men har kanske fel!
asasto3 januari 2010
Citrusfrukter brukar vaxas efter skörd för att det inte ska avdunsta vätska, ofta är det naturliga vaxer typ bivax man använder numera, för att citrusfrukterna inte ska mögla under transporten tillsätter man ofta antimögelmedel i vaxet så ska man använda skalet bör man tvätta frukten. Vet tyvärr inte vilka antimögelmedel man använder och alla är ju inte farliga ex. häller ju vi ofta antimögelmedlet atamon i sylten vi kokar själva.
Vad är det för beläggning som lossnar från skalen på en grapefrukt och sätter sig på fingrarna när man exempelvis pressar saften ur den "för hand"?
Samma lika med apelsiner. En lite silverfärgad beläggning. Trott att det är bekämpningsmedel man besprutat citrusfrukten med men har kanske fel!
Citrusfrukter brukar vaxas efter skörd för att det inte ska avdunsta vätska, ofta är det naturliga vaxer typ bivax man använder numera, för att citrusfrukterna inte ska mögla under transporten tillsätter man ofta antimögelmedel i vaxet så ska man använda skalet bör man tvätta frukten. Vet tyvärr inte vilka antimögelmedel man använder och alla är ju inte farliga ex. häller ju vi ofta antimögelmedlet atamon i sylten vi kokar själva.