Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Beläggning på grapefrukt

  • karlgunnarpeter 2 januari 2010

    Vad är det för beläggning som lossnar från skalen på en grapefrukt och sätter sig på fingrarna när man exempelvis pressar saften ur den "för hand"?

  • Mistys 3 januari 2010

    Samma lika med apelsiner. En lite silverfärgad beläggning. Trott att det är bekämpningsmedel man besprutat citrusfrukten med men har kanske fel!

  • asasto 3 januari 2010

    Citrusfrukter brukar vaxas efter skörd för att det inte ska avdunsta vätska, ofta är det naturliga vaxer typ bivax man använder numera, för att citrusfrukterna inte ska mögla under transporten tillsätter man ofta antimögelmedel i vaxet så ska man använda skalet bör man tvätta frukten. Vet tyvärr inte vilka antimögelmedel man använder och alla är ju inte farliga ex. häller ju vi ofta antimögelmedlet atamon i sylten vi kokar själva.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.