Hur beräknar man bäst hur mycket man ska ha av varje råvara?
Ska bjuda cirka 70 personer på en pasta- potatissalladsbuffé. Har tänkt göra två grundsallader, en med pasta och en potatis. Sedan ha tillbehör sidan om såsom bönor, ost, grönsaker, kyckling, skinka, såser, dressingar och bröd. Allt ska vara kallt.
Hur beräknar man bäst hur mycket som går åt?
Gnurf18 februari 2010
Jag är tyvärr avstängd från att besvara denna typ av frågor :'( Hoppas någon annan kan hjälpa dig...:o
jimboz18 februari 2010
Vi bollar över frågan till någon kock eller kallskänka ..Någon som VET och inte gissar :D
Mrchipps20 februari 2010
Skrivet av CamillaP den 18 feb 2010
Hur beräknar man bäst hur mycket man ska ha av varje råvara?
Ska bjuda cirka 70 personer på en pasta- potatissalladsbuffé. Har tänkt göra två grundsallader, en med pasta och en potatis. Sedan ha tillbehör sidan om såsom bönor, ost, grönsaker, kyckling, skinka, såser, dressingar och bröd. Allt ska vara kallt.
Hur beräknar man bäst hur mycket som går åt?
Räkna med att varje gäst vill ha 150 g protein, kalkon, rostbiff, lax eller kombinationer därav.
Lägg till 300–450 g kolhydrater, potatis, pasta, couscous, grönsaker så blir alla mätta och glada.
Stötta för säkerhets skull (och för smakens) med några såser, dressingar, bröd, ostbitar och dessert – och allt kommer att ordna sig till det bästa.
Jag hittade denna artikeln någonstans så slapp jag skriva allt själv :)
Dock vill jag tillägga att männen intag av proteiner är större än ovan och denna "mall" kan du ju använda till kallt som varmt så jag tyckte detta var kanske något du kan använda
Ha en trevlig bjudning
FruAst20 februari 2010
Det är bra Gnurfen, du är ju inte bjuden (än) :(
70g okokt pasta/portion räknas som en svensk normalportion, som huvudrätt!
1 kg potatis till 4 personer vid huvudrätt så 6 st/kilo vid buffe.
Kallt lagat kött räcker med 100 g/portion (150 vid rå tillagning)
Jag räknar så här när jag ska göra sallad tomater 1/4-½/person
gurka dela en stor på 6st, paprika dela en på 6 st, salladshuvud (isberg) /8 personer. osv
Lycka till med festen!
kittunni22 februari 2010
Skrivet av CamillaP den 18 feb 2010
Hur beräknar man bäst hur mycket man ska ha av varje råvara?
Ska bjuda cirka 70 personer på en pasta- potatissalladsbuffé. Har tänkt göra två grundsallader, en med pasta och en potatis. Sedan ha tillbehör sidan om såsom bönor, ost, grönsaker, kyckling, skinka, såser, dressingar och bröd. Allt ska vara kallt.
Hur beräknar man bäst hur mycket som går åt?
Hur beräknar man bäst hur mycket man ska ha av varje råvara?
Ska bjuda cirka 70 personer på en pasta- potatissalladsbuffé. Har tänkt göra två grundsallader, en med pasta och en potatis. Sedan ha tillbehör sidan om såsom bönor, ost, grönsaker, kyckling, skinka, såser, dressingar och bröd. Allt ska vara kallt.
Hur beräknar man bäst hur mycket som går åt?
Jag är tyvärr avstängd från att besvara denna typ av frågor :'( Hoppas någon annan kan hjälpa dig...:o
Vi bollar över frågan till någon kock eller kallskänka ..Någon som VET och inte gissar :D
Hur beräknar man bäst hur mycket man ska ha av varje råvara?
Ska bjuda cirka 70 personer på en pasta- potatissalladsbuffé. Har tänkt göra två grundsallader, en med pasta och en potatis. Sedan ha tillbehör sidan om såsom bönor, ost, grönsaker, kyckling, skinka, såser, dressingar och bröd. Allt ska vara kallt.
Hur beräknar man bäst hur mycket som går åt?
Räkna med att varje gäst vill ha 150 g protein, kalkon, rostbiff, lax eller kombinationer därav.
Lägg till 300–450 g kolhydrater, potatis, pasta, couscous, grönsaker så blir alla mätta och glada.
Stötta för säkerhets skull (och för smakens) med några såser, dressingar, bröd, ostbitar och dessert – och allt kommer att ordna sig till det bästa.
Jag hittade denna artikeln någonstans så slapp jag skriva allt själv :)
Dock vill jag tillägga att männen intag av proteiner är större än ovan och denna "mall" kan du ju använda till kallt som varmt så jag tyckte detta var kanske något du kan använda
Ha en trevlig bjudning
Det är bra Gnurfen, du är ju inte bjuden (än) :(
70g okokt pasta/portion räknas som en svensk normalportion, som huvudrätt!
1 kg potatis till 4 personer vid huvudrätt så 6 st/kilo vid buffe.
Kallt lagat kött räcker med 100 g/portion (150 vid rå tillagning)
Jag räknar så här när jag ska göra sallad tomater 1/4-½/person
gurka dela en stor på 6st, paprika dela en på 6 st, salladshuvud (isberg) /8 personer. osv
Lycka till med festen!
Hur beräknar man bäst hur mycket man ska ha av varje råvara?
Ska bjuda cirka 70 personer på en pasta- potatissalladsbuffé. Har tänkt göra två grundsallader, en med pasta och en potatis. Sedan ha tillbehör sidan om såsom bönor, ost, grönsaker, kyckling, skinka, såser, dressingar och bröd. Allt ska vara kallt.
Hur beräknar man bäst hur mycket som går åt?
Tack för svar, ska nog få ihop det nu (Y)