Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bigarrå tips!

  • hanna_s 5 juli 2009

    Har idag plockat de bigarråer som trädgården har att erbjuda :)
    Vad kan man göra med bären, förutom att smälla i sig dom på studs? Det blev 2-3 liter. Går dom att frysa?
    Tack på förhand!
    Hanna

  • lena4 5 juli 2009

    Nog går de att frysa. Jag har gamla körsbärsträd med sura bär på, dom lägger jag i frysen och tar upp på vintern och kokar soppa på. Jättegott med en klick glass eller vispgrädde.
    Jag tror att du kan göra samma med bigarråerna.
    Lena

  • VeraH 5 juli 2009

    Önskar du plocka bort stenarna före du fryser dom kan du använda ett gem som du böjer ut. Använd den innersta delen och stick ner där fästet till stjälken sitter, fånga upp stenen och dra den ut.

    Man kan lägga dessa bär i vodka så får man likör...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.