Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bli av med surhet!

  • Atterborn 30 augusti 2011

    Hej!

    Jag köpte en grytbas som innehöll citrongräs och limeblad.

    Det var väldigt gott förutom att det blev allt för surt, är det någon som vet vad man skulle kunna ha i för att dämpa surheten?


    Tack på förhand!(A)

  • niklasmiddag 30 augusti 2011

    Hej!

    Kanske kokosmjölk kan dämpa lite? Jag brukar ofta göra "wokgrytor" med lime, currypasta och kokosmjölk. Tror att det söta dämpar syran :)

    / Sofie, www.niklasmiddag.com

  • The_mama97mia 30 augusti 2011

    Morötter och majs är också söta och skulle kunna mildra det syrliga?

  • mistralwind 20 september 2011

    precis, nåt sött mot det syrliga! eller drick ett friskt vitt vin eller citronsaft till, det kommer också att dämpa syran i maten!

  • Peter_Stompare 9 oktober 2011

    Vill man bli av med syra i maten är det ofta bra att salta lite extra. Om du tänker efter så finns det ju mat som är både söt och sur samtidigt, däremot finns det väldigt sällan en kombination av surt och salt. Det beror på att surt och salt "dödar" varandra.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.