Jag köpte en grytbas som innehöll citrongräs och limeblad.
Det var väldigt gott förutom att det blev allt för surt, är det någon som vet vad man skulle kunna ha i för att dämpa surheten?
Tack på förhand!(A)
niklasmiddag30 augusti 2011
Hej!
Kanske kokosmjölk kan dämpa lite? Jag brukar ofta göra "wokgrytor" med lime, currypasta och kokosmjölk. Tror att det söta dämpar syran :)
/ Sofie, www.niklasmiddag.com
The_mama97mia30 augusti 2011
Morötter och majs är också söta och skulle kunna mildra det syrliga?
mistralwind20 september 2011
precis, nåt sött mot det syrliga! eller drick ett friskt vitt vin eller citronsaft till, det kommer också att dämpa syran i maten!
Peter_Stompare9 oktober 2011
Vill man bli av med syra i maten är det ofta bra att salta lite extra. Om du tänker efter så finns det ju mat som är både söt och sur samtidigt, däremot finns det väldigt sällan en kombination av surt och salt. Det beror på att surt och salt "dödar" varandra.
Hej!
Jag köpte en grytbas som innehöll citrongräs och limeblad.
Det var väldigt gott förutom att det blev allt för surt, är det någon som vet vad man skulle kunna ha i för att dämpa surheten?
Tack på förhand!(A)
Hej!
Kanske kokosmjölk kan dämpa lite? Jag brukar ofta göra "wokgrytor" med lime, currypasta och kokosmjölk. Tror att det söta dämpar syran :)
/ Sofie, www.niklasmiddag.com
Morötter och majs är också söta och skulle kunna mildra det syrliga?
precis, nåt sött mot det syrliga! eller drick ett friskt vitt vin eller citronsaft till, det kommer också att dämpa syran i maten!
Vill man bli av med syra i maten är det ofta bra att salta lite extra. Om du tänker efter så finns det ju mat som är både söt och sur samtidigt, däremot finns det väldigt sällan en kombination av surt och salt. Det beror på att surt och salt "dödar" varandra.