Tacksam att snarast få recept på den ryska plättan Blini!
26 mars 2001
.4 personer 10 g jäst 4 dl ljummen mjölk 2 1/2 dl vetemjöl 2 ägg 2 1/2 dl bovetemjöl 1 krm salt 3-5 msk smör Tillbehör, 4 personer 200 g kaviar eller 200 g tunt skivad rökt lax sur grädde, gräddfil eller creme fraiche Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Rör ner vetemjölet och låt smeten stå och jäsa övertäckt i 3 timmar i rumstemperatur.Rör ner äggen, bovetemjölet och saltet. Låt degen jäsa ytterligare 2 timmar.Hetta upp ett blinijärn eller en stekpanna. Grädda pannkakor, 8-10 cm i diameter, i rikligt med smör.Servera blinierna nygräddade med tillbehören.
Tacksam att snarast få recept på den ryska plättan Blini!
.4 personer 10 g jäst 4 dl ljummen mjölk 2 1/2 dl vetemjöl 2 ägg 2 1/2 dl bovetemjöl 1 krm salt 3-5 msk smör Tillbehör, 4 personer 200 g kaviar eller 200 g tunt skivad rökt lax sur grädde, gräddfil eller creme fraiche Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Rör ner vetemjölet och låt smeten stå och jäsa övertäckt i 3 timmar i rumstemperatur.Rör ner äggen, bovetemjölet och saltet. Låt degen jäsa ytterligare 2 timmar.Hetta upp ett blinijärn eller en stekpanna. Grädda pannkakor, 8-10 cm i diameter, i rikligt med smör.Servera blinierna nygräddade med tillbehören.