hejJag undrar hur man på bästa sätt blötlägger och kokar tex vita bönor och kikärtor. När jag gör det blir det yttre skiktet liksom torrt, mjöligt, så jag brukar skala av det. men det ska man väl inte behöva?
16 november 2000
Skölj och blötlägg bönorna i ca 8-10 timmar. Slå sedan bort blötläggningsvattnet och koka dem i dubbla mängden vatten 30-40 minuter eller tills bönorna är mjuka. Det brukar bli bra!
hejJag undrar hur man på bästa sätt blötlägger och kokar tex vita bönor och kikärtor. När jag gör det blir det yttre skiktet liksom torrt, mjöligt, så jag brukar skala av det. men det ska man väl inte behöva?
Skölj och blötlägg bönorna i ca 8-10 timmar. Slå sedan bort blötläggningsvattnet och koka dem i dubbla mängden vatten 30-40 minuter eller tills bönorna är mjuka. Det brukar bli bra!