Vad är skillnaden mellan bordsmargarin och hushållsmargarin(margarin för matlagning och bakning)?
Kan man inte använda hushållsmargarin för smörgås? {question}
Mistys10 mars 2012
Personligen vägrar jag använda något av dem. Bregott och smör är det enda som kommer in i vårt hus. Då är smör för hårt till mackor helt enkelt.
LitenRos10 mars 2012
Skrivet av Misty09 den 10 mar 2012
Personligen vägrar jag använda något av dem. Bregott och smör är det enda som kommer in i vårt hus. Då är smör för hårt till mackor helt enkelt.
Håller med. Men man kan låta smöret stå framme så blir det mjukt.
alindalinda10 mars 2012
bordsmargarin är väl till för att användas som pålägg i första hand. det har en lägre fetthalt, innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i. dvs; bordsmargarin bör användas på bordet.
hushållsmargarin, så som milda etc - med 80% fett och uppåt är stekbart, dvs = fler användningsområden. men det går ju även utmärkt att använda på frukostmackan. :)
boz196510 mars 2012
Skrivet av Misty09 den 10 mar 2012
Personligen vägrar jag använda något av dem. Bregott och smör är det enda som kommer in i vårt hus. Då är smör för hårt till mackor helt enkelt.
Det var inte det som var frågan!
boz196510 mars 2012
Bordsmargarin:
* Används till smörgås
* Mjukare
* Fetthalt från 30% och uppåt
* Kan även användas att steka i om fetthalten överstiger 70%
* Kan fås osaltat eller saltat
Margarin:
* Används till mat och bak
* Hårdare men kan användas till smörgås också om det får stå framme en stund och mjukna
* Fetthalt 70 - 80%
* Är osaltat
yayoku11 mars 2012
Tack för förklarning!
Jag gillar smör men min man använder margarin för smörgås.
Han ville faktiskt ha margarin utan salt.
Så hushållsmargarin ska han köpa nästa gång. :)
Erajscha11 mars 2012
Skrivet av alindalinda den 10 mar 2012
bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i
Källa på det?
boz196511 mars 2012
Skrivet av Erajscha den 11 mar 2012
Skrivet av alindalinda den 10 mar 2012
bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i
Källa på det?
Finns inga källor på det eftersom det är en vandringssägen som uppstod nån gång på 70-talet.
bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i
Källa på det?
egentligen inte, men fakta finns ju alltid,
exempel;
http://www.kahlin.net/noir/margarinutmaningen/margarin.php
boz196511 mars 2012
Skrivet av alindalinda den 11 mar 2012
egentligen inte, men fakta finns ju alltid,
exempel;
http://www.kahlin.net/noir/margarinutmaningen/margarin.php
Kalla det inte "fakta" när du länkar till en sida som stödjer sina påståenden på kvasivetenskap och i princip kallar alla forskare som inte instämmer för "köpta av livsmedelsindustrin". Det är inte seriöst.
lilaklocka11 mars 2012
Det finns forskare för allt!!
Bre vad ni vill på era mackor!!!,
baka på det ni vill osv!!
Forskare hit och dit,
Laga med det ni skälva tycker bäst om.
Alla är olika!!!,
Och tur är det!.
boz196511 mars 2012
Skrivet av lilaklocka den 11 mar 2012
Det finns forskare för allt!!
Bre vad ni vill på era mackor!!!,
baka på det ni vill osv!!
Forskare hit och dit,
Laga med det ni skälva tycker bäst om.
Alla är olika!!!,
Och tur är det!.
(Y)
alindalinda11 mars 2012
Det jag främst ville framföra var att äkta vara är det bästa.
Punkt.
boz196511 mars 2012
Visste inte att det fanns falskt margarin. ;)
husmusen8812 mars 2012
Man kan använda hushållsmargarin på mackor, men bordsmargarin smakar inget vidare när man lagar mat och bakar. Är väl en smaksak vad man gillar, jag föredrar hushållsmargarin i mat och på mackan om jag nu äter bröd någon gång.
yayoku12 mars 2012
Tack för ditt svar, husmusen88! :)
Jaworowa13 mars 2012
Margarin är ingen att ha. Jag har aldrig använd margarin i mina recept på bloggen, alltid smör eller olja.
boz196513 mars 2012
Skrivet av Jaworowa den 13 mar 2012
Margarin är ingen att ha. Jag har aldrig använd margarin i mina recept på bloggen, alltid smör eller olja.
Återigen: Det var inte det hon frågade om! ;)
elleave13 mars 2012
Skrivet av Erajscha den 11 mar 2012
Skrivet av alindalinda den 10 mar 2012
bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i
Vad är skillnaden mellan bordsmargarin och hushållsmargarin(margarin för matlagning och bakning)?
Kan man inte använda hushållsmargarin för smörgås? {question}
Personligen vägrar jag använda något av dem. Bregott och smör är det enda som kommer in i vårt hus. Då är smör för hårt till mackor helt enkelt.
Personligen vägrar jag använda något av dem. Bregott och smör är det enda som kommer in i vårt hus. Då är smör för hårt till mackor helt enkelt.
Håller med. Men man kan låta smöret stå framme så blir det mjukt.
bordsmargarin är väl till för att användas som pålägg i första hand. det har en lägre fetthalt, innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i. dvs; bordsmargarin bör användas på bordet.
hushållsmargarin, så som milda etc - med 80% fett och uppåt är stekbart, dvs = fler användningsområden. men det går ju även utmärkt att använda på frukostmackan. :)
Personligen vägrar jag använda något av dem. Bregott och smör är det enda som kommer in i vårt hus. Då är smör för hårt till mackor helt enkelt.
Det var inte det som var frågan!
Bordsmargarin:
* Används till smörgås
* Mjukare
* Fetthalt från 30% och uppåt
* Kan även användas att steka i om fetthalten överstiger 70%
* Kan fås osaltat eller saltat
Margarin:
* Används till mat och bak
* Hårdare men kan användas till smörgås också om det får stå framme en stund och mjukna
* Fetthalt 70 - 80%
* Är osaltat
Tack för förklarning!
Jag gillar smör men min man använder margarin för smörgås.
Han ville faktiskt ha margarin utan salt.
Så hushållsmargarin ska han köpa nästa gång. :)
bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i
Källa på det?
bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i
Källa på det?
Finns inga källor på det eftersom det är en vandringssägen som uppstod nån gång på 70-talet.
http://www.vof.se/folkvett/20024plastkulor-i-margarin
----------------
Edit: Lagt till länk.
bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i
Källa på det?
egentligen inte, men fakta finns ju alltid,
exempel;
http://www.kahlin.net/noir/margarinutmaningen/margarin.php
egentligen inte, men fakta finns ju alltid,
exempel;
http://www.kahlin.net/noir/margarinutmaningen/margarin.php
Kalla det inte "fakta" när du länkar till en sida som stödjer sina påståenden på kvasivetenskap och i princip kallar alla forskare som inte instämmer för "köpta av livsmedelsindustrin". Det är inte seriöst.
Det finns forskare för allt!!
Bre vad ni vill på era mackor!!!,
baka på det ni vill osv!!
Forskare hit och dit,
Laga med det ni skälva tycker bäst om.
Alla är olika!!!,
Och tur är det!.
Det finns forskare för allt!!
Bre vad ni vill på era mackor!!!,
baka på det ni vill osv!!
Forskare hit och dit,
Laga med det ni skälva tycker bäst om.
Alla är olika!!!,
Och tur är det!.
(Y)
Det jag främst ville framföra var att äkta vara är det bästa.
Punkt.
Visste inte att det fanns falskt margarin. ;)
Man kan använda hushållsmargarin på mackor, men bordsmargarin smakar inget vidare när man lagar mat och bakar. Är väl en smaksak vad man gillar, jag föredrar hushållsmargarin i mat och på mackan om jag nu äter bröd någon gång.
Tack för ditt svar, husmusen88! :)
Margarin är ingen att ha. Jag har aldrig använd margarin i mina recept på bloggen, alltid smör eller olja.
Margarin är ingen att ha. Jag har aldrig använd margarin i mina recept på bloggen, alltid smör eller olja.
Återigen: Det var inte det hon frågade om! ;)
bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i
Källa på det?
Här kan man läsa om margarin:
http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art7.htm