Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

bordsmargarin och hushållsmargarin

  • yayoku 10 mars 2012

    Vad är skillnaden mellan bordsmargarin och hushållsmargarin(margarin för matlagning och bakning)?
    Kan man inte använda hushållsmargarin för smörgås? {question}

  • Mistys 10 mars 2012

    Personligen vägrar jag använda något av dem. Bregott och smör är det enda som kommer in i vårt hus. Då är smör för hårt till mackor helt enkelt.

  • LitenRos 10 mars 2012

    Skrivet av Misty09 den 10 mar 2012

    Personligen vägrar jag använda något av dem. Bregott och smör är det enda som kommer in i vårt hus. Då är smör för hårt till mackor helt enkelt.


    Håller med. Men man kan låta smöret stå framme så blir det mjukt.

  • alindalinda 10 mars 2012

    bordsmargarin är väl till för att användas som pålägg i första hand. det har en lägre fetthalt, innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i. dvs; bordsmargarin bör användas på bordet.
    hushållsmargarin, så som milda etc - med 80% fett och uppåt är stekbart, dvs = fler användningsområden. men det går ju även utmärkt att använda på frukostmackan. :)

  • boz1965 10 mars 2012

    Skrivet av Misty09 den 10 mar 2012

    Personligen vägrar jag använda något av dem. Bregott och smör är det enda som kommer in i vårt hus. Då är smör för hårt till mackor helt enkelt.


    Det var inte det som var frågan!

  • boz1965 10 mars 2012

    Bordsmargarin:
    * Används till smörgås
    * Mjukare
    * Fetthalt från 30% och uppåt
    * Kan även användas att steka i om fetthalten överstiger 70%
    * Kan fås osaltat eller saltat

    Margarin:
    * Används till mat och bak
    * Hårdare men kan användas till smörgås också om det får stå framme en stund och mjukna
    * Fetthalt 70 - 80%
    * Är osaltat

  • yayoku 11 mars 2012

    Tack för förklarning!

    Jag gillar smör men min man använder margarin för smörgås.
    Han ville faktiskt ha margarin utan salt.
    Så hushållsmargarin ska han köpa nästa gång. :)

  • Erajscha 11 mars 2012

    Skrivet av alindalinda den 10 mar 2012

    bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i



    Källa på det?

  • boz1965 11 mars 2012

    Skrivet av Erajscha den 11 mar 2012

    Skrivet av alindalinda den 10 mar 2012

    bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i



    Källa på det?


    Finns inga källor på det eftersom det är en vandringssägen som uppstod nån gång på 70-talet.

    http://www.vof.se/folkvett/20024plastkulor-i-margarin

    ----------------
    Edit: Lagt till länk.

  • alindalinda 11 mars 2012

    Skrivet av Erajscha den 11 mar 2012

    Skrivet av alindalinda den 10 mar 2012

    bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i



    Källa på det?


    egentligen inte, men fakta finns ju alltid,
    exempel;
    http://www.kahlin.net/noir/margarinutmaningen/margarin.php

  • boz1965 11 mars 2012

    Skrivet av alindalinda den 11 mar 2012

    egentligen inte, men fakta finns ju alltid,
    exempel;
    http://www.kahlin.net/noir/margarinutmaningen/margarin.php


    Kalla det inte "fakta" när du länkar till en sida som stödjer sina påståenden på kvasivetenskap och i princip kallar alla forskare som inte instämmer för "köpta av livsmedelsindustrin". Det är inte seriöst.

  • lilaklocka 11 mars 2012

    Det finns forskare för allt!!

    Bre vad ni vill på era mackor!!!,
    baka på det ni vill osv!!

    Forskare hit och dit,
    Laga med det ni skälva tycker bäst om.

    Alla är olika!!!,
    Och tur är det!.

  • boz1965 11 mars 2012

    Skrivet av lilaklocka den 11 mar 2012

    Det finns forskare för allt!!

    Bre vad ni vill på era mackor!!!,
    baka på det ni vill osv!!

    Forskare hit och dit,
    Laga med det ni skälva tycker bäst om.

    Alla är olika!!!,
    Och tur är det!.



    (Y)

  • alindalinda 11 mars 2012

    Det jag främst ville framföra var att äkta vara är det bästa.
    Punkt.

  • boz1965 11 mars 2012

    Visste inte att det fanns falskt margarin. ;)

  • husmusen88 12 mars 2012

    Man kan använda hushållsmargarin på mackor, men bordsmargarin smakar inget vidare när man lagar mat och bakar. Är väl en smaksak vad man gillar, jag föredrar hushållsmargarin i mat och på mackan om jag nu äter bröd någon gång.

  • yayoku 12 mars 2012

    Tack för ditt svar, husmusen88! :)

  • Jaworowa 13 mars 2012

    Margarin är ingen att ha. Jag har aldrig använd margarin i mina recept på bloggen, alltid smör eller olja.

  • boz1965 13 mars 2012

    Skrivet av Jaworowa den 13 mar 2012

    Margarin är ingen att ha. Jag har aldrig använd margarin i mina recept på bloggen, alltid smör eller olja.


    Återigen: Det var inte det hon frågade om! ;)

  • elleave 13 mars 2012

    Skrivet av Erajscha den 11 mar 2012

    Skrivet av alindalinda den 10 mar 2012

    bordsmargarin [snip] innehåller en massa plastämnen som gör att det inte går att steka i



    Källa på det?

    Här kan man läsa om margarin:

    http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art7.htm

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.