Står här med en himla massa gurkor...Är det någon som har recept på hur man gör Bostongurka? mvhAnneli
4 september 2000
BostongurkaEn klassisk inläggning som går utmärkt att göra själv. Bäst blir det om man tar sig tid att tärna alla grönsaker för hand. Det går att användamatberedaren också men passa noga så att det inte blir mos av alltihop.Tärna 2 gula lökar och 2 röda paprikor. Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter. Häll av vattnet. Tärna 500 g Västeråsgurka och 1 stort syrligtäpple.Blanda 1 dl ättika (24%), 3 dl vatten, 4 dl socker, 1 msk salt och 1 msk gula senapsfrön och koka upp. Lägg i de tärnade grönsakerna. Koka på svagvärme utan lock ca 15 minuter. Rör då och då. Rör ut 1 tsk riven pepparrot i lite av massan och rör sedan ner den i grytan.Häll upp i galsburkar och förvara svalt.
Står här med en himla massa gurkor...Är det någon som har recept på hur man gör Bostongurka? mvhAnneli
BostongurkaEn klassisk inläggning som går utmärkt att göra själv. Bäst blir det om man tar sig tid att tärna alla grönsaker för hand. Det går att användamatberedaren också men passa noga så att det inte blir mos av alltihop.Tärna 2 gula lökar och 2 röda paprikor. Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter. Häll av vattnet. Tärna 500 g Västeråsgurka och 1 stort syrligtäpple.Blanda 1 dl ättika (24%), 3 dl vatten, 4 dl socker, 1 msk salt och 1 msk gula senapsfrön och koka upp. Lägg i de tärnade grönsakerna. Koka på svagvärme utan lock ca 15 minuter. Rör då och då. Rör ut 1 tsk riven pepparrot i lite av massan och rör sedan ner den i grytan.Häll upp i galsburkar och förvara svalt.