Hm, jag funderar på detta har sett flera krydd påsar som det står brödkryddor på.
Och i vissa recept har jag sett att detta är en ingrediens.
Har flera gånger tänkt att jag ska köpa en sådan påse och lägga till i mitt favorit bröd som jag brukar baka.
(som inte innehåller några kryddor eller några konstigheter)
Men har inte riktigt vågad detta eftersom att jag inte vet vad dom ger för smak? Om dom ger mycket smak eller lite, och om dom passar lika bra i söta bröd som osöta?
Om de går bra att ha dom i tex. scones? eller andra frukost bröd. Eller om det passar bäst i matbröd?
och isf, hur mycket krydda ska man ta :o 1 tsk? eller kanske det räcker med ett krm!?
Själv har jag inte en aning :o så vore väldigt tacksam för svar!!:D
Kicki84 augusti 2008
Brödkryddor används oftast i matbröd kollade lite på olika recept i en brödbok jag har och 2 tsk verkar vara vanligt till 5dl degvätska.
Oftast är fänkål och anis med mm.
Har även använt det när man bakar tunnbröd.
Limparion4 augusti 2008
Fänkål och anis brukar som sagt vara det som menas med brödkryddor, och de smakar ofta åt lakritshållet. Själv tycker jag inte det smakar nåt vidare, så jag skippar det. Känner jag för det bakar jag hellre med rosmarin, basilika eller oregano... Scones (och många andra bröd) blir goda med vitlök i.
grill5 augusti 2008
Jag tycker det är super gott till matbröd. Jag anväder det alltid.(Y)(Y)
Hm, jag funderar på detta har sett flera krydd påsar som det står brödkryddor på.
Och i vissa recept har jag sett att detta är en ingrediens.
Har flera gånger tänkt att jag ska köpa en sådan påse och lägga till i mitt favorit bröd som jag brukar baka.
(som inte innehåller några kryddor eller några konstigheter)
Men har inte riktigt vågad detta eftersom att jag inte vet vad dom ger för smak? Om dom ger mycket smak eller lite, och om dom passar lika bra i söta bröd som osöta?
Om de går bra att ha dom i tex. scones? eller andra frukost bröd. Eller om det passar bäst i matbröd?
och isf, hur mycket krydda ska man ta :o 1 tsk? eller kanske det räcker med ett krm!?
Själv har jag inte en aning :o så vore väldigt tacksam för svar!!:D
Brödkryddor används oftast i matbröd kollade lite på olika recept i en brödbok jag har och 2 tsk verkar vara vanligt till 5dl degvätska.
Oftast är fänkål och anis med mm.
Har även använt det när man bakar tunnbröd.
Fänkål och anis brukar som sagt vara det som menas med brödkryddor, och de smakar ofta åt lakritshållet. Själv tycker jag inte det smakar nåt vidare, så jag skippar det. Känner jag för det bakar jag hellre med rosmarin, basilika eller oregano... Scones (och många andra bröd) blir goda med vitlök i.
Jag tycker det är super gott till matbröd. Jag anväder det alltid.(Y)(Y)