vad gör jag med den*?????
Helt ny pumpa för mig...någon som har nått kul recept eller idé?:o:)
Fiona15 oktober 2008
pumpapaj är ju en klassiker att göra på det... :)
monac15 oktober 2008
okey bra idé....recept????? på fyllningen?:)
monac15 oktober 2008
hittat en risotto med butternut pumpa...den får det bli...men har drygt 3 kg-Så är tacksam för fler idéer om någon sitter inne med nått:D
The_mama97mia15 oktober 2008
Sorry monac, dålig på pumpa, men lär finnas recept på Inläggningar med pumpa, samt pumpasoppa. Vet att jag sett i Allt Om Mat. Lycka till!
Är det urgröpningen inför halloween som du ska göra av med förresten? *ler*
monac15 oktober 2008
har en pumpasoppa själv bland mina recept.... Pumpasoppa
inte dum alls!(Y)
Såg oxå senare ett recept på rotfrukt/lins pytt med olivolje fräst pumpa med chili.
Bara fantasin som kan sätta gränser egentligen:)
monac15 oktober 2008
Skrivet av mama97mia den 15 okt 2008
Sorry monac, dålig på pumpa, men lär finnas recept på Inläggningar med pumpa, samt pumpasoppa. Vet att jag sett i Allt Om Mat. Lycka till!
Är det urgröpningen inför halloween som du ska göra av med förresten? *ler*
nä Mia..inte riktigt dax för halloweenfesten riktigt änn....
:)
lenajeanette15 oktober 2008
Har fått tips av en äldre dam på jobbet, hon kokar pumpan, skalad óch tärnad i större bitar sedan gör hon mos av det som hon kryddar lite och har i smör och har som ett tillbehör. Hon sa att just butternut pummpan har så god smak i sig själv att det inte behövs så mycket kryddning.
tror den skulle passa utmärkt till din soppa.
farmoringer15 oktober 2008
Coop hade det här receptet..
Kanske är något...
Pumpakaka
ca 10 bitar
Ugnstemperatur 175º
ca 60 minuter
Ingredienser
100 g smör eller margarin, rumsvarmt
2,5 dl strösocker
3 ägg
200 g pumpa, skalad, finriven
1 apelsin, rivet skal
3 dl vetemjöl
1,5 msk kanel
2 tsk bakpulver
Glasyr:
100 g philadelphiaost
25 g smör eller margarin, rumsvarmt
2 dl florsocker
ca 1 msk apelsinskal, strimlat
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
Tillagning
Smörj och bröa en bakform (ca 1,5 liter). Rör fett och socker poröst, för hand eller i matberedare. Rör i äggen, ett i sänder, och därefter pumpan och apelsinskalet. Tillsätt mjölet blandat med kanel och bakpulver.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Glasyr
Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.
monac15 oktober 2008
oj oj...ja det här kan ju bli en hel 3-4 rätters pumpa-meny...nice!
Tack!(Y)
vegannika15 oktober 2008
Jag har ett recept på pumpasås bland mina recept. Det är skitgott. (Y) Pasta med pumpasås
Det är väl värt att prova.
vad gör jag med den*?????
Helt ny pumpa för mig...någon som har nått kul recept eller idé?:o:)
pumpapaj är ju en klassiker att göra på det... :)
okey bra idé....recept????? på fyllningen?:)
hittat en risotto med butternut pumpa...den får det bli...men har drygt 3 kg-Så är tacksam för fler idéer om någon sitter inne med nått:D
Sorry monac, dålig på pumpa, men lär finnas recept på Inläggningar med pumpa, samt pumpasoppa. Vet att jag sett i Allt Om Mat. Lycka till!
Är det urgröpningen inför halloween som du ska göra av med förresten? *ler*
har en pumpasoppa själv bland mina recept....
Pumpasoppa
inte dum alls!(Y)
Såg oxå senare ett recept på rotfrukt/lins pytt med olivolje fräst pumpa med chili.
Bara fantasin som kan sätta gränser egentligen:)
Sorry monac, dålig på pumpa, men lär finnas recept på Inläggningar med pumpa, samt pumpasoppa. Vet att jag sett i Allt Om Mat. Lycka till!
Är det urgröpningen inför halloween som du ska göra av med förresten? *ler*
nä Mia..inte riktigt dax för halloweenfesten riktigt änn....
:)
Har fått tips av en äldre dam på jobbet, hon kokar pumpan, skalad óch tärnad i större bitar sedan gör hon mos av det som hon kryddar lite och har i smör och har som ett tillbehör. Hon sa att just butternut pummpan har så god smak i sig själv att det inte behövs så mycket kryddning.
tror den skulle passa utmärkt till din soppa.
Coop hade det här receptet..
Kanske är något...
Pumpakaka
ca 10 bitar
Ugnstemperatur 175º
ca 60 minuter
Ingredienser
100 g smör eller margarin, rumsvarmt
2,5 dl strösocker
3 ägg
200 g pumpa, skalad, finriven
1 apelsin, rivet skal
3 dl vetemjöl
1,5 msk kanel
2 tsk bakpulver
Glasyr:
100 g philadelphiaost
25 g smör eller margarin, rumsvarmt
2 dl florsocker
ca 1 msk apelsinskal, strimlat
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
Tillagning
Smörj och bröa en bakform (ca 1,5 liter). Rör fett och socker poröst, för hand eller i matberedare. Rör i äggen, ett i sänder, och därefter pumpan och apelsinskalet. Tillsätt mjölet blandat med kanel och bakpulver.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Glasyr
Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.
oj oj...ja det här kan ju bli en hel 3-4 rätters pumpa-meny...nice!
Tack!(Y)
Jag har ett recept på pumpasås bland mina recept. Det är skitgott. (Y)
Pasta med pumpasås
Det är väl värt att prova.