Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butternut pumpa

  • monac 15 oktober 2008

    vad gör jag med den*?????
    Helt ny pumpa för mig...någon som har nått kul recept eller idé?:o:)

  • Fiona 15 oktober 2008

    pumpapaj är ju en klassiker att göra på det... :)

  • monac 15 oktober 2008

    okey bra idé....recept????? på fyllningen?:)

  • monac 15 oktober 2008

    hittat en risotto med butternut pumpa...den får det bli...men har drygt 3 kg-Så är tacksam för fler idéer om någon sitter inne med nått:D

  • The_mama97mia 15 oktober 2008

    Sorry monac, dålig på pumpa, men lär finnas recept på Inläggningar med pumpa, samt pumpasoppa. Vet att jag sett i Allt Om Mat. Lycka till!
    Är det urgröpningen inför halloween som du ska göra av med förresten? *ler*

  • monac 15 oktober 2008

    har en pumpasoppa själv bland mina recept....
    Pumpasoppa
    inte dum alls!(Y)

    Såg oxå senare ett recept på rotfrukt/lins pytt med olivolje fräst pumpa med chili.
    Bara fantasin som kan sätta gränser egentligen:)

  • monac 15 oktober 2008

    Skrivet av mama97mia den 15 okt 2008

    Sorry monac, dålig på pumpa, men lär finnas recept på Inläggningar med pumpa, samt pumpasoppa. Vet att jag sett i Allt Om Mat. Lycka till!
    Är det urgröpningen inför halloween som du ska göra av med förresten? *ler*


    nä Mia..inte riktigt dax för halloweenfesten riktigt änn....
    :)

  • lenajeanette 15 oktober 2008

    Har fått tips av en äldre dam på jobbet, hon kokar pumpan, skalad óch tärnad i större bitar sedan gör hon mos av det som hon kryddar lite och har i smör och har som ett tillbehör. Hon sa att just butternut pummpan har så god smak i sig själv att det inte behövs så mycket kryddning.

    tror den skulle passa utmärkt till din soppa.

  • farmoringer 15 oktober 2008

    Coop hade det här receptet..
    Kanske är något...


    Pumpakaka
    ca 10 bitar
    Ugnstemperatur 175º

    ca 60 minuter

    Ingredienser
    100 g smör eller margarin, rumsvarmt
    2,5 dl strösocker
    3 ägg
    200 g pumpa, skalad, finriven
    1 apelsin, rivet skal
    3 dl vetemjöl
    1,5 msk kanel
    2 tsk bakpulver


    Glasyr:
    100 g philadelphiaost
    25 g smör eller margarin, rumsvarmt
    2 dl florsocker
    ca 1 msk apelsinskal, strimlat


    = Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
    Tillagning
    Smörj och bröa en bakform (ca 1,5 liter). Rör fett och socker poröst, för hand eller i matberedare. Rör i äggen, ett i sänder, och därefter pumpan och apelsinskalet. Tillsätt mjölet blandat med kanel och bakpulver.

    Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

    Glasyr
    Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.

  • monac 15 oktober 2008

    oj oj...ja det här kan ju bli en hel 3-4 rätters pumpa-meny...nice!
    Tack!(Y)

  • vegannika 15 oktober 2008

    Jag har ett recept på pumpasås bland mina recept. Det är skitgott. (Y)
    Pasta med pumpasås
    Det är väl värt att prova.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.