Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

calle

  • 31 maj 2001

    Ninnies gravlaxpaj!Pajdeg: 2½dl vetemjöl100 gr.smör 2 msk vatten150 gr. gravad lax 3 ägg3 dl grädde (visp eller kaffegrädde)1 påse riven ost1 pkt fryst dill Börja först med att sätta på ugnen 200 grader.Börja med pajen det går bra i en mixer om du har en sådan. Degen ska ligga insvept i plastfolie i1 timme.Kavla ut degen. Ta plastfolie som underlägg då fastnar inte degen.Vispa ihop ägg och grädde rör ner dill.Pajskalet ska gräddas 10 minuter i ugn.Låt det sedan svalna.Under tiden skär du till laxen.Ta fram ost riv på rivjärneteller köp färdig ipåse.När pajen svalnat börja med att strö ut lite av osten i pajen. Sedanta du laxen och sedan resten av osten.Till sist äggsmeten. Sätt in den ugnenlängst ner i 35 minuter eller tills pajen får färg och äggsmeten stelnat.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.