Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chèvre

  • danielherlitz 22 november 2009

    Har googlat en del på det här men har inte blivit klokare. En vanlig getost "på rulle" som man köper i matbutiken består ju av så att säga tre "lager" innifrån och ut: Längst in en smakrik kärna vars konsistens är sådan att den faller sönder i smulor mellan fingrarna, utanpå den en kladdig smet som inte är något vidare rolig (tycker jag) och ytterst ett tunt skal som är lätt att skära bort.

    Och mina frågor:

    1. Har jag "rätt" i att tycka att den smuliga kärnan är godast?
    2. Blir det mer eller mindre smulig kärna ju längre osten lagras?
    3. Hur kan man veta om förpackningen innehåller smetig eller smulig getost?

  • EmmaStina 23 november 2009

    Hur "rätt" det är vet jag inte men jag tycker också mitten är godast!
    Tyvärr har jag inget svar på dina andra frågor.

  • boz1965 23 november 2009

    Skrivet av danielherlitz den 22 nov 2009

    ...1. Har jag "rätt" i att tycka att den smuliga kärnan är godast?


    Tror inte på att det skulle finnas varken "rätt" eller "fel" när det gäller mat, iaf inte universellt. Det är bara du själv som kan avgöra vad som är rätt och fel för dig. Gillar du inkråmet men inte det yttre på osten - så "go for it!"... (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.