Detta är den godaste....Ca 1 kg blandfärs1 stor lök gul3 vitlöksklyftor3-4 paprikorolja salt peppar1-1/2 köttbuljongtärning4 matskedar tomatpure2 burkar krossade tomater(800 gram)1 lagerblad1 chilifruktev. 1-2 dl vatten2 burkar vita bönor i tomatsås(850 gr)1.Skala och finhacka lök o vit lök. Kärna ur och hacka paprika.2.Fräs lök vitlök och paprika med olja i en gryta tills löken är blank men inte brynt.Ta upp det och bryn sedan färsen i omgångar. Pressa med gaffel tills det smular sig.Blanda allt i grytan och krydda.3.Smula ner buljongen och tillsätt tomatpuren,tomatkrosset och lagerblad.Dela chilin,spola ur kärnorna under rinnande vatten och ta bort innerväggarna.Hacka den mycket fint.tillsätt chilin i grytan.4.Koka grytan sakta under lock i minst 45 min gärna 1 tim.Späd med vatten om så behövs.Tillsätt bönorna mot slutet av kokningen och låt dem koka en kvart.5. Öl är gått till detta...Och mycket vitt bröd..GÅTT I GÅTTI.....
Detta är den godaste....Ca 1 kg blandfärs1 stor lök gul3 vitlöksklyftor3-4 paprikorolja salt peppar1-1/2 köttbuljongtärning4 matskedar tomatpure2 burkar krossade tomater(800 gram)1 lagerblad1 chilifruktev. 1-2 dl vatten2 burkar vita bönor i tomatsås(850 gr)1.Skala och finhacka lök o vit lök. Kärna ur och hacka paprika.2.Fräs lök vitlök och paprika med olja i en gryta tills löken är blank men inte brynt.Ta upp det och bryn sedan färsen i omgångar. Pressa med gaffel tills det smular sig.Blanda allt i grytan och krydda.3.Smula ner buljongen och tillsätt tomatpuren,tomatkrosset och lagerblad.Dela chilin,spola ur kärnorna under rinnande vatten och ta bort innerväggarna.Hacka den mycket fint.tillsätt chilin i grytan.4.Koka grytan sakta under lock i minst 45 min gärna 1 tim.Späd med vatten om så behövs.Tillsätt bönorna mot slutet av kokningen och låt dem koka en kvart.5. Öl är gått till detta...Och mycket vitt bröd..GÅTT I GÅTTI.....