Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chile con carne

  • 17 november 2000

    Detta är den godaste....Ca 1 kg blandfärs1 stor lök gul3 vitlöksklyftor3-4 paprikorolja salt peppar1-1/2 köttbuljongtärning4 matskedar tomatpure2 burkar krossade tomater(800 gram)1 lagerblad1 chilifruktev. 1-2 dl vatten2 burkar vita bönor i tomatsås(850 gr)1.Skala och finhacka lök o vit lök. Kärna ur och hacka paprika.2.Fräs lök vitlök och paprika med olja i en gryta tills löken är blank men inte brynt.Ta upp det och bryn sedan färsen i omgångar. Pressa med gaffel tills det smular sig.Blanda allt i grytan och krydda.3.Smula ner buljongen och tillsätt tomatpuren,tomatkrosset och lagerblad.Dela chilin,spola ur kärnorna under rinnande vatten och ta bort innerväggarna.Hacka den mycket fint.tillsätt chilin i grytan.4.Koka grytan sakta under lock i minst 45 min gärna 1 tim.Späd med vatten om så behövs.Tillsätt bönorna mot slutet av kokningen och låt dem koka en kvart.5. Öl är gått till detta...Och mycket vitt bröd..GÅTT I GÅTTI.....

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.