Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

chimchurri

  • 5 juli 2001

    Vad är chimchurri?

  • 6 juli 2001

    Urgott!!! En supergod argentinsk grillsås, här kommer receptet!2 1/2 dl olja1 3/4 dl rödvinsvinäger1 1/2 dl finhackad gul lök2 - 3 pressade vitlöksklyftor1 dl finhackad röd paprika1 dl finhackad grön paprika1 dl finhackad persilja2 - 3 tsk torkad oregano2 krm cayennepeppar, eller 2 - 3stänk tabasco2 tsk salt1 1/2 - 2 krm nymalen (ellerstött) svartpepparVispa ihop olja och vinäger i en bunke. Blanda ner den finhackade löken, pressa i vitlöksklyftorna, rör om väl.Blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Du kanske vill ha den ännu hetare med mer cayenne eller tabasco.Låt Chimichurrin stå och dra i rumstemperatur några timmar så att de olika krydd- och grönsakssmakernahinner gå ihop innan du börjar använda den.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.