Urgott!!! En supergod argentinsk grillsås, här kommer receptet!2 1/2 dl olja1 3/4 dl rödvinsvinäger1 1/2 dl finhackad gul lök2 - 3 pressade vitlöksklyftor1 dl finhackad röd paprika1 dl finhackad grön paprika1 dl finhackad persilja2 - 3 tsk torkad oregano2 krm cayennepeppar, eller 2 - 3stänk tabasco2 tsk salt1 1/2 - 2 krm nymalen (ellerstött) svartpepparVispa ihop olja och vinäger i en bunke. Blanda ner den finhackade löken, pressa i vitlöksklyftorna, rör om väl.Blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Du kanske vill ha den ännu hetare med mer cayenne eller tabasco.Låt Chimichurrin stå och dra i rumstemperatur några timmar så att de olika krydd- och grönsakssmakernahinner gå ihop innan du börjar använda den.
Vad är chimchurri?
Urgott!!! En supergod argentinsk grillsås, här kommer receptet!2 1/2 dl olja1 3/4 dl rödvinsvinäger1 1/2 dl finhackad gul lök2 - 3 pressade vitlöksklyftor1 dl finhackad röd paprika1 dl finhackad grön paprika1 dl finhackad persilja2 - 3 tsk torkad oregano2 krm cayennepeppar, eller 2 - 3stänk tabasco2 tsk salt1 1/2 - 2 krm nymalen (ellerstött) svartpepparVispa ihop olja och vinäger i en bunke. Blanda ner den finhackade löken, pressa i vitlöksklyftorna, rör om väl.Blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Du kanske vill ha den ännu hetare med mer cayenne eller tabasco.Låt Chimichurrin stå och dra i rumstemperatur några timmar så att de olika krydd- och grönsakssmakernahinner gå ihop innan du börjar använda den.