Igår var jag på resataurang och fick en manjarichokladfondant till dessert, underbart, måste pröva att göra dessa delikatesser men jag undrar vilken slags ugsnfast form är bäst, som släpper så man får ut fondanten hyfsat hel ur formen. Gammeldags mazarinformar i plåt, silikon?, porslin?
jimboz28 mars 2010
Jag använder Amerikanska Muffinsformar till mina och det är super...
Den till vänster:)
släpper de verkligen ...de användes sådana i halv 8 hos mig och hon/han fick inte loss fondanten...smörjer du dessutom pappersformarna?
Gnurf28 mars 2010
Gud vad gott med Chokladfondant. Tror det får bli några sådana till Påskhelgen...(Y)
resemaja28 mars 2010
Skrivet av Gnurf den 28 mar 2010
Gud vad gott med Chokladfondant. Tror det får bli några sådana till Påskhelgen...(Y)
Ja det var gudomligt, vill gärna ha tips om vilken typ av form, samt bästa receptet på just chokladfondant :)
jimboz28 mars 2010
Smöra formarna och pudra dom med kakao ....
Bumbis28 mars 2010
Jag har silikonformar, en stor platta med 9 st. Fick den av Gevalia för ett tag sedan då jag köpte 2 paket. Finns att köpa i hembutiker oxå. Jättelätt att få ur både fondant och hemmagjord glass, bara att vända och trycka ur försiktigt.
irrevirre28 mars 2010
Skrivet av resemaja den 28 mar 2010
Skrivet av jimboz den 28 mar 2010
Jag använder Amerikanska Muffinsformar till mina och det är super...
Den till vänster:)
släpper de verkligen ...de användes sådana i halv 8 hos mig och hon/han fick inte loss fondanten...smörjer du dessutom pappersformarna?
Jag har provat "allt" men tycker de amerikanska muffinsformarna är överlägsna, liksom jimboz. Jag penslar lite smält smör i dom. Innan jag stjälper upp lossar jag kanterna från formen med en smörkniv. Så är det bara att själpa upp {eat}{drool}
resemaja28 mars 2010
Skrivet av irrevirre den 28 mar 2010
Skrivet av resemaja den 28 mar 2010
Skrivet av jimboz den 28 mar 2010
Jag använder Amerikanska Muffinsformar till mina och det är super...
Den till vänster:)
släpper de verkligen ...de användes sådana i halv 8 hos mig och hon/han fick inte loss fondanten...smörjer du dessutom pappersformarna?
Jag har provat "allt" men tycker de amerikanska muffinsformarna är överlägsna, liksom jimboz. Jag penslar lite smält smör i dom. Innan jag stjälper upp lossar jag kanterna från formen med en smörkniv. Så är det bara att själpa upp {eat}{drool}
Ok alltså vanliga muffinsformar i papper? känns som små porslinsformar eller metallformar med raka kanter skulle vara stabilare?
Gnurf28 mars 2010
Knäckformar!?? Fast det blir kanske lite väl smånätta fondanter...men om man bantar!! {embarrassed}
resemaja28 mars 2010
Skrivet av Gnurf den 28 mar 2010
Knäckformar!?? Fast det blir kanske lite väl smånätta fondanter...men om man bantar!! {embarrassed}
Kommer inte banta varje dag i juni när det skall bjudas.
Var kan man köpa 1,5-2 dl ugsnfasta portionsformar med rak kant i porslin eller metall? någon?
Gnurf28 mars 2010
Cervera, Clas Ohlsson, Ö&B, Coop, Rusta osv. Tror denna typ av formar är standard i de flesta butiker. Är de inte det blir jag besviken...o_O
Countrygirl28 mars 2010
Jag använder större kaffekoppar, arabia. De är ugnsfasta, smörar och pudrar med kakao på kanter och i botten.
släpper de verkligen ...de användes sådana i halv 8 hos mig och hon/han fick inte loss fondanten...smörjer du dessutom pappersformarna?
Jag har provat "allt" men tycker de amerikanska muffinsformarna är överlägsna, liksom jimboz. Jag penslar lite smält smör i dom. Innan jag stjälper upp lossar jag kanterna från formen med en smörkniv. Så är det bara att själpa upp {eat}{drool}
Ok alltså vanliga muffinsformar i papper? känns som små porslinsformar eller metallformar med raka kanter skulle vara stabilare?
De amerikanska muffinsformarna brukar vara av ett stadigare slags papper ... inte sladdriga som bullformarna. Porslinsformar är så svåra att hantera när man skall stjälpa tycker jag.
Igår var jag på resataurang och fick en manjarichokladfondant till dessert, underbart, måste pröva att göra dessa delikatesser men jag undrar vilken slags ugsnfast form är bäst, som släpper så man får ut fondanten hyfsat hel ur formen. Gammeldags mazarinformar i plåt, silikon?, porslin?
Jag använder Amerikanska Muffinsformar till mina och det är super...
Den till vänster:)
http://www.clasohlson.se/Product/LargeImageViewer.aspx?Path=/Archive/Images/Products/Hi/347546_7545_X_2007-07-03_075159_273.jpg
Jag använder Amerikanska Muffinsformar till mina och det är super...
Den till vänster:)
http://www.clasohlson.se/Product/LargeImageViewer.aspx?Path=/Archive/Images/Products/Hi/347546_7545_X_2007-07-03_075159_273.jpg
släpper de verkligen ...de användes sådana i halv 8 hos mig och hon/han fick inte loss fondanten...smörjer du dessutom pappersformarna?
Gud vad gott med Chokladfondant. Tror det får bli några sådana till Påskhelgen...(Y)
Gud vad gott med Chokladfondant. Tror det får bli några sådana till Påskhelgen...(Y)
Ja det var gudomligt, vill gärna ha tips om vilken typ av form, samt bästa receptet på just chokladfondant :)
Smöra formarna och pudra dom med kakao ....
Jag har silikonformar, en stor platta med 9 st. Fick den av Gevalia för ett tag sedan då jag köpte 2 paket. Finns att köpa i hembutiker oxå. Jättelätt att få ur både fondant och hemmagjord glass, bara att vända och trycka ur försiktigt.
Skrivet av resemaja den 28 mar 2010
Skrivet av jimboz den 28 mar 2010
Jag använder Amerikanska Muffinsformar till mina och det är super...
Den till vänster:)
http://www.clasohlson.se/Product/LargeImageViewer.aspx?Path=/Archive/Images/Products/Hi/347546_7545_X_2007-07-03_075159_273.jpg
släpper de verkligen ...de användes sådana i halv 8 hos mig och hon/han fick inte loss fondanten...smörjer du dessutom pappersformarna?
Jag har provat "allt" men tycker de amerikanska muffinsformarna är överlägsna, liksom jimboz. Jag penslar lite smält smör i dom. Innan jag stjälper upp lossar jag kanterna från formen med en smörkniv. Så är det bara att själpa upp {eat}{drool}
Skrivet av irrevirre den 28 mar 2010
Skrivet av resemaja den 28 mar 2010
Skrivet av jimboz den 28 mar 2010
Jag använder Amerikanska Muffinsformar till mina och det är super...
Den till vänster:)
http://www.clasohlson.se/Product/LargeImageViewer.aspx?Path=/Archive/Images/Products/Hi/347546_7545_X_2007-07-03_075159_273.jpg
släpper de verkligen ...de användes sådana i halv 8 hos mig och hon/han fick inte loss fondanten...smörjer du dessutom pappersformarna?
Jag har provat "allt" men tycker de amerikanska muffinsformarna är överlägsna, liksom jimboz. Jag penslar lite smält smör i dom. Innan jag stjälper upp lossar jag kanterna från formen med en smörkniv. Så är det bara att själpa upp {eat}{drool}
Ok alltså vanliga muffinsformar i papper? känns som små porslinsformar eller metallformar med raka kanter skulle vara stabilare?
Knäckformar!?? Fast det blir kanske lite väl smånätta fondanter...men om man bantar!! {embarrassed}
Knäckformar!?? Fast det blir kanske lite väl smånätta fondanter...men om man bantar!! {embarrassed}
Kommer inte banta varje dag i juni när det skall bjudas.
Var kan man köpa 1,5-2 dl ugsnfasta portionsformar med rak kant i porslin eller metall? någon?
Cervera, Clas Ohlsson, Ö&B, Coop, Rusta osv. Tror denna typ av formar är standard i de flesta butiker. Är de inte det blir jag besviken...o_O
Jag använder större kaffekoppar, arabia. De är ugnsfasta, smörar och pudrar med kakao på kanter och i botten.
Mums vad gott, det blir det nog till påsk!
Den här brukar jag göra, kanonfin!
Chokladfondant med mandelyoghurtglass och bär
Skrivet av resemaja den 28 mar 2010
Skrivet av irrevirre den 28 mar 2010
Skrivet av resemaja den 28 mar 2010
Skrivet av jimboz den 28 mar 2010
Jag använder Amerikanska Muffinsformar till mina och det är super...
Den till vänster:)
http://www.clasohlson.se/Product/LargeImageViewer.aspx?Path=/Archive/Images/Products/Hi/347546_7545_X_2007-07-03_075159_273.jpg
släpper de verkligen ...de användes sådana i halv 8 hos mig och hon/han fick inte loss fondanten...smörjer du dessutom pappersformarna?
Jag har provat "allt" men tycker de amerikanska muffinsformarna är överlägsna, liksom jimboz. Jag penslar lite smält smör i dom. Innan jag stjälper upp lossar jag kanterna från formen med en smörkniv. Så är det bara att själpa upp {eat}{drool}
Ok alltså vanliga muffinsformar i papper? känns som små porslinsformar eller metallformar med raka kanter skulle vara stabilare?
De amerikanska muffinsformarna brukar vara av ett stadigare slags papper ... inte sladdriga som bullformarna. Porslinsformar är så svåra att hantera när man skall stjälpa tycker jag.