Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

cocos och chili-soppa?

  • 7 mars 2001

    Är det någon som har ett bra recept på en cocos och chilisoppa?

  • 8 mars 2001

    Hoppas du tycker om med kyckling annars är det ju bara att ta bort den.(4-8 pers.)300 g kycklingfilé100 g champinjoner3 stjälkar citrongräs 4 limeblad3 cm färsk ingefära saften av 1 lime 4 små färska chili 21/2 dl hönsbuljong, tärning71/2 dl kokosmjölk 3 msk fish saucefärsk korianderSmula kycklingköttet i små bitar. Dela svampen ett par gånger. Klyv limebladen. Skala och skiva ingefäran lövtunt. Rensa bort några av de yttre bladen på citrongräset och skär dem sedan i sneda bitar. Koka upp buljongen. Tillsätt kycklingköttet, limeblad, ingefära och citrongräs och koka i 5 minuter. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Lägg i svampen och chilin (hel). Smaka av med fish sause och limesaften. Servera och garnera med koriander.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.