Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cognacsås

  • 19 januari 2005

    Någon som har ett bra recept på Cognacsås?

  • 11 februari 2005

    HejLite sent kanske, men ändå. Detta är några tips på mkt goda men ändå hyfsat sunda såser. Är för 3-4 portioner.Grundrecept:Vispa 1,5 dl vatten med 0,5 msk fond och 2 tsk såsredning. Sjud ihop ett par minuter. Smaka av med salt o peppar. Rödvinssåsen: Använd kalvfond och laga till enligt grundreceptet, ersätt 2 msk av vattnet med rödvin. Välj gärna mörk såsredning, i övrigt följ receptet. Lyxig brandysås, vi gör med cognacAnvänd kalvfond och laga till enligt grundreceptet, ersätt 2 msk av vattnet med brandy/sherry/cognac. Välj gärna mörk såsredning, i övrigt följ receptet. Finhacka en charlottenlök o låt koka ihop med såsen.mvhAnnica

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.