Är till ett spännande skolarbete som jag behöver lite inspiration till :)
boz196510 januari 2012
1. Högmod - Pompös matlagning à-la "fina franska köket".
2. Girighet - Kålpudding, kan inte få nog av det. :)
3. Vällust - Hemlagad chokladpudding
4. Avund - Vet ej. Ska isf vara om nån har nåt gott som inte jag har. ;)
5. Frosseri - Julmat
6. Vrede - Blir inte arg på mat. Bara på slarviga kockar.
7. Lättja - Snabbmat från frysdisken.
Eery10 januari 2012
Hahahaaa klockrent boz =)
Avund vad sägs om om mat man helt enkelt inte KAN laga själv?
boz196510 januari 2012
Skrivet av Eery den 10 jan 2012
Hahahaaa klockrent boz =)
Avund vad sägs om om mat man helt enkelt inte KAN laga själv?
Hehe, TACK!
Mitt svar på 6:an är anledningen att jag inte pallar se Per Morbergs program på TV. Slarvig och ohygienisk människa...
Men nu kom vi ju ifrån ämnet litegrand. {curl-lip}
littlejohn10 januari 2012
1. Högmod - De som säger att de aldrig misslyckas i köket
2. Girighet - Äta sig mer än mätt
3. Vällust - Någon annan lagar maten (L)
4. Avund - Min väninna lyckas alltid med sufflén
5. Frosseri - Smörgåsbord
5. Vred - När någor tar slut mitt i matlagningen eller baket {angry-annoyed}
6. Lättja - Korvkiosken ;)
Edit: Oh, det här blev ingen mat eller recept,men det här är vad jag tänkte på i matsammanhang. Hoppas inte att det gör nåt.
Moline10 januari 2012
Mina assocationer:
Högmod = Ankconfit
Girighet = Rysk caviar
Vällust = Hummer och champagne
Avund = Gatumaten i Bangkok (för att jag inte är där)
Frosseri = Stuvade makaroner med falukorv
Vrede = Gåslever (arg på att det eftrefrågas och säljs och produceras)
Lättja = Hämtpizza
mssalmonella11 januari 2012
Underbart, ni ger mig mycket inspiration :)
Resultatet kommer senare att finnas på sidan J.Leiding photography på facebook om någon är intresserad :)
Dock kommer det dröja ett tag då arbetet måste påbörjas, men finns andra bilder och kommer upp bilder där hela tiden!
Högmod: Suffle, man tror man kan allt.
Girighet: Ögonshoppa i delikatesdisken och vilja ha ALLT
Vällust: Champagne och chokladdoppade jordgubbar
Avund: Besök hos någon som har köket man själv vill ha men inte har råd med.
Frosseri: Choklad i alla former.
Vrede: Tigerräkor som förstör så mycket av vår miljö.
Lättja: Mackor till middag...
Amika11 januari 2012
1. Högmod - Tarte flambée, att döpa om något så enkelt som pizza och göra det till en Michelin-rätt är högmod för mig.
2. Girighet - Kobe biff, ingen biff är (för mig) mör nog för att jag ska betala 700kr på en krog för en ynka köttbit.
3. Vällust - Sushi
4. Avund - Sallad. Grön som avundsjukans färg, samt att man lätt blir avundsjuk på alla andra som äter massa gott om man bara håller sig till sallad själv.
5. Frosseri - CHOKLAD!!! Man behöver inte säga mer än så...
6. Vrede - Harakiri-korven som säljs vid Kornhamnstorg i Gamla Stan. Helt oätligt stark. Klart man blir arg då? När det känns som att man håller på att dö menar jag. Jag skulle i alla fall tänka: Va FAN åt jag den där för?!?
7. Lättja - Pizza, kina, thai eller annan hämt mat. :)
Jag undrar vad ni tänker er för mat och recept när ni tänker på de sju dödssynderna?
1. Högmod
2. Girighet
3. Vällust
4. Avund
5. Frosseri
6. Vrede
7. Lättja
Är till ett spännande skolarbete som jag behöver lite inspiration till :)
1. Högmod - Pompös matlagning à-la "fina franska köket".
2. Girighet - Kålpudding, kan inte få nog av det. :)
3. Vällust - Hemlagad chokladpudding
4. Avund - Vet ej. Ska isf vara om nån har nåt gott som inte jag har. ;)
5. Frosseri - Julmat
6. Vrede - Blir inte arg på mat. Bara på slarviga kockar.
7. Lättja - Snabbmat från frysdisken.
Hahahaaa klockrent boz =)
Avund vad sägs om om mat man helt enkelt inte KAN laga själv?
Hahahaaa klockrent boz =)
Avund vad sägs om om mat man helt enkelt inte KAN laga själv?
Hehe, TACK!
Mitt svar på 6:an är anledningen att jag inte pallar se Per Morbergs program på TV. Slarvig och ohygienisk människa...
Men nu kom vi ju ifrån ämnet litegrand. {curl-lip}
1. Högmod - De som säger att de aldrig misslyckas i köket
2. Girighet - Äta sig mer än mätt
3. Vällust - Någon annan lagar maten (L)
4. Avund - Min väninna lyckas alltid med sufflén
5. Frosseri - Smörgåsbord
5. Vred - När någor tar slut mitt i matlagningen eller baket {angry-annoyed}
6. Lättja - Korvkiosken ;)
Edit: Oh, det här blev ingen mat eller recept,men det här är vad jag tänkte på i matsammanhang. Hoppas inte att det gör nåt.
Mina assocationer:
Högmod = Ankconfit
Girighet = Rysk caviar
Vällust = Hummer och champagne
Avund = Gatumaten i Bangkok (för att jag inte är där)
Frosseri = Stuvade makaroner med falukorv
Vrede = Gåslever (arg på att det eftrefrågas och säljs och produceras)
Lättja = Hämtpizza
Underbart, ni ger mig mycket inspiration :)
Resultatet kommer senare att finnas på sidan J.Leiding photography på facebook om någon är intresserad :)
Dock kommer det dröja ett tag då arbetet måste påbörjas, men finns andra bilder och kommer upp bilder där hela tiden!
http://www.facebook.com/pages/JLeiding-Photography/189666704440651
Om ni inte orkar söka ;)
Högmod: Suffle, man tror man kan allt.
Girighet: Ögonshoppa i delikatesdisken och vilja ha ALLT
Vällust: Champagne och chokladdoppade jordgubbar
Avund: Besök hos någon som har köket man själv vill ha men inte har råd med.
Frosseri: Choklad i alla former.
Vrede: Tigerräkor som förstör så mycket av vår miljö.
Lättja: Mackor till middag...
1. Högmod - Tarte flambée, att döpa om något så enkelt som pizza och göra det till en Michelin-rätt är högmod för mig.
2. Girighet - Kobe biff, ingen biff är (för mig) mör nog för att jag ska betala 700kr på en krog för en ynka köttbit.
3. Vällust - Sushi
4. Avund - Sallad. Grön som avundsjukans färg, samt att man lätt blir avundsjuk på alla andra som äter massa gott om man bara håller sig till sallad själv.
5. Frosseri - CHOKLAD!!! Man behöver inte säga mer än så...
6. Vrede - Harakiri-korven som säljs vid Kornhamnstorg i Gamla Stan. Helt oätligt stark. Klart man blir arg då? När det känns som att man håller på att dö menar jag. Jag skulle i alla fall tänka: Va FAN åt jag den där för?!?
7. Lättja - Pizza, kina, thai eller annan hämt mat. :)