Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dragon. på burk

  • MammaModesty 23 januari 2010

    Hejsan...

    jag har letat på affären/affärerna efter dragon på burk.. inlagd dragon inte torkad.. men hittar inte det.. någon som vet om det bara är specialaffärer som har sådant eller??

    vill testa den när jag gör bea nästa gång... färsk dragon har de inte heller...

    kanske bara jag som bor där de har ett dåligt utbud på affärerna..

  • popik 23 januari 2010

    Inlagd dragon har jag faktiskt aldrig sett men färsk dragon brukar finnas bland de färska örtkryddorna.

  • WiolaH 23 januari 2010

    Förr fanns inlagd dragon i lite mer välsorterade matbutiker. Har inte använt det på länge så jag är inte säker på var du kan hitta det.....:'( Har du försökt med någon butik specialiserad på kryddor? Hoppas du har det i dina hemtrakter. Den är iallafall perfekt att göra Bearnais på..... Du kanske ska söka på nätet?

  • saxa 23 januari 2010

    Det finns på Citygross bland storhushållskryddor, jag har köpt det precis. Men tidigare fanns det i andra stormarknad.

  • Okänd 23 januari 2010

    Esdragon, estragon, är ett måste för att lyckas med bearnaisesåsen.
    Dragon i vinäger är vad det handlar om.
    Finns i de flesta välförsedda krydd och matvaruaffärer.
    Men det går utmärkt att göra själv, stoppa ner torkade stjälkar av färsk dragon i en flaska och häll på vitvinsvinäger och en tesked flytande honung.

  • Gnurf 23 januari 2010

    Jag tycker färsk Dragon är så svårhanterlig...:o

  • Okänd 23 januari 2010

    Skrivet av Gnurf den 23 jan 2010

    Jag tycker färsk Dragon är så svårhanterlig...:o


    Varför då, svårhanterlig?

  • Gnurf 23 januari 2010

    Allt detta nästan tvångsmässiga eldsprutande hela tiden...skitjobbigt...:'(

    http://www.youtube.com/watch?v=7tlhH3nPjCs

    Skrivet av jan-gunnar-j den 23 jan 2010

    Skrivet av Gnurf den 23 jan 2010

    Jag tycker färsk Dragon är så svårhanterlig...:o


    Varför då, svårhanterlig?

  • Mistys 23 januari 2010

    Skrivet av Gnurf den 23 jan 2010

    Allt detta nästan tvångsmässiga eldsprutande hela tiden...skitjobbigt...:'(

    http://www.youtube.com/watch?v=7tlhH3nPjCs

    Skrivet av jan-gunnar-j den 23 jan 2010

    Skrivet av Gnurf den 23 jan 2010

    Jag tycker färsk Dragon är så svårhanterlig...:o


    Varför då, svårhanterlig?
    Mohahaha!!:D Vad får du allt ifrån. Dina komentarer förgyller ofta mitt läsande av inlägg här på Mk.

  • Gnurf 23 januari 2010

    Ähhh...ensam hemma...har så erbarmerligt tråkigt...klättrar på väggarna...inte tränat på 8 dagar...hissen går inte ända upp...det lyser i fönstren men ingen är hemma. Däremot tror jag inte alla håller med dig...:p

    Dragon är för övrigt en toppengod krydda (Y)

    (förlåt mig JGJ)

  • Okänd 23 januari 2010

    Beware from the dragon, Gnurf! :p

  • Gnurf 23 januari 2010

    Nä...blev så sugen så det blir en kall dragonsås till middag ikväll...torkad dragon...:D

    Skrivet av jan-gunnar-j den 23 jan 2010

    Beware from the dragon, Gnurf! :p

  • MammaModesty 23 januari 2010

    Gnurf.... ja du är rolig du... :D

    tack alla som svarat.. (L) får testa att göra egen "inlagd dragon" när jag väl får tag på färsk.. hmm.. kanske får odla det själv oxå... (tack för tipset/receptet jan-Gunnar)

    jag får fortsätta o söka o tills dess så får jag använda torkad.. går ju bra det med.. men hade så gärna velat testa den "inlagda"...

    hoppas ni alla får en fortsatt trevlig dag... *kram*

  • Gnurf 23 januari 2010

    Jag undrar faktiskt om det inte skulle gå bra att även använda torkad dragon för att snickra ihop en "dragonolja" eller "dragonvinäger"!?? Borde ju även pga det extremt låga vatteninnehållet bli betydligt mindre känslig för mögel....

    Eller!??

    Skrivet av MammaModesty den 23 jan 2010
    ...får testa att göra egen "inlagd dragon" när jag väl får tag på färsk.. hmm.. kanske får odla det själv oxå... (tack för tipset/receptet jan-Gunnar)

  • The_mama97mia 23 januari 2010

    FInns det inte dragonvinäger? typ Druvans?

    Jag har i ngn annan tråd efterlyst bea-essens. Det måste vara typ det.

  • jimboz 23 januari 2010

    På engelska heter det när man ska göra inlagd dragon...Enter the Dragon :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.