Är det någon som har receptet på foccacia från elle á la carte. Har tyvärr tappat bort det.tack på förhand
27 mars 2001
Här kommer receptet på Focaccia med färsk rosmarin.ca 10 personer25 g Jäst7 dl kallt Vatten12 dl Vetemjöl1/2 msk Saltca 1 1/2 dl Olivolja1 msk Gourmetsaltnågra kvistar färsk RosmarinLös upp jästen i det kalla vattnet.Rör ner lite mjöl i taget och tillsätt saltet. Degen ska vara lös.Låt jäsa väl övertäckt i 1-2 timmar, eller över natten i kylen.Häll 1 dl olivolja i en långpanna och häll i den jästa degen. Ta lite olja på händerna och dra ut degen så att den täcker långpannan helt och känns ordentligt oljig.Tryck med fingrarna över hela degen så att det blir som små gropar, nästan hål.Ringla över resten av oljan och strö över gourmetsaltet.Doppa rosmarinskvistarna i olja och tryck ner dem dekorativt i degen.Låt vila 10 minuter och grädda brödet i 200 grader ca 30 minuter.
Är det någon som har receptet på foccacia från elle á la carte. Har tyvärr tappat bort det.tack på förhand
Här kommer receptet på Focaccia med färsk rosmarin.ca 10 personer25 g Jäst7 dl kallt Vatten12 dl Vetemjöl1/2 msk Saltca 1 1/2 dl Olivolja1 msk Gourmetsaltnågra kvistar färsk RosmarinLös upp jästen i det kalla vattnet.Rör ner lite mjöl i taget och tillsätt saltet. Degen ska vara lös.Låt jäsa väl övertäckt i 1-2 timmar, eller över natten i kylen.Häll 1 dl olivolja i en långpanna och häll i den jästa degen. Ta lite olja på händerna och dra ut degen så att den täcker långpannan helt och känns ordentligt oljig.Tryck med fingrarna över hela degen så att det blir som små gropar, nästan hål.Ringla över resten av oljan och strö över gourmetsaltet.Doppa rosmarinskvistarna i olja och tryck ner dem dekorativt i degen.Låt vila 10 minuter och grädda brödet i 200 grader ca 30 minuter.