1,5 dl/100 g gröna ärter3 dl grönsaksbuljong (fond el tärning)2 krm mejram, salt, vitpeppar6 msk matlagningsyoghurt2 msk gräslök2 bitar fiberrikt brytbröd1 tsk lättmargarin per portionKoka ärterna några minuter i grönsaksbuljongen. Kör ärter och ca2 dl buljong i en matberedare/stavmixer (spar resten av buljongen). Häll tillbaka i en gryta. Tillsätt mejram, salt, peppar och matlagningsyoghurt. Späd soppan med resten av buljongen till önskad konsistens. Låt soppan bli varm. Strö över gräslök vid servering. Servera tillsammans med det grova brödet med margarin.
1,5 dl/100 g gröna ärter3 dl grönsaksbuljong (fond el tärning)2 krm mejram, salt, vitpeppar6 msk matlagningsyoghurt2 msk gräslök2 bitar fiberrikt brytbröd1 tsk lättmargarin per portionKoka ärterna några minuter i grönsaksbuljongen. Kör ärter och ca2 dl buljong i en matberedare/stavmixer (spar resten av buljongen). Häll tillbaka i en gryta. Tillsätt mejram, salt, peppar och matlagningsyoghurt. Späd soppan med resten av buljongen till önskad konsistens. Låt soppan bli varm. Strö över gräslök vid servering. Servera tillsammans med det grova brödet med margarin.