I väldigt många recept så är paprika en ingrediens och jag kan inte äta detta eftersom det åker hiss i 24 timmar efteråt. Nu har jag hittat en potatistårta som jag vill göra, klart att den innehåller paprika. Finns det någon där ute som har några bra förslag på vad man kan ersätta paprikan med t ex i chili, sallader, grytor m m.
boz196518 december 2011
Paprikasmaken är ju såpass speciell att det är svårt att ersätta den. Och att ersätta med chili eller andra pepparfrukter är nog ingen lösning för din del, misstänker jag, eftersom det är samma släkte.
Jag hade nog satsat på tomat i form av puré eller färska tomater om det hade varit jag som lagade den. Det är som sagt ingen ersättning för paprikan, men en god smak det också.
wildlife18 december 2011
Skrivet av emberg den 18 dec 2011
I väldigt många recept så är paprika en ingrediens och jag kan inte äta detta eftersom det åker hiss i 24 timmar efteråt. Nu har jag hittat en potatistårta som jag vill göra, klart att den innehåller paprika. Finns det någon där ute som har några bra förslag på vad man kan ersätta paprikan med t ex i chili, sallader, grytor m m.
Vet ju inte varför du inte tål paprika men många klarar ju inte av den p.g.a. det hårdsmälta skalet... så om det är därför du inte tål paprika kan ju paprikapulver vara en ersättare... :)
I väldigt många recept så är paprika en ingrediens och jag kan inte äta detta eftersom det åker hiss i 24 timmar efteråt. Nu har jag hittat en potatistårta som jag vill göra, klart att den innehåller paprika. Finns det någon där ute som har några bra förslag på vad man kan ersätta paprikan med t ex i chili, sallader, grytor m m.
Paprikasmaken är ju såpass speciell att det är svårt att ersätta den. Och att ersätta med chili eller andra pepparfrukter är nog ingen lösning för din del, misstänker jag, eftersom det är samma släkte.
Jag hade nog satsat på tomat i form av puré eller färska tomater om det hade varit jag som lagade den. Det är som sagt ingen ersättning för paprikan, men en god smak det också.
I väldigt många recept så är paprika en ingrediens och jag kan inte äta detta eftersom det åker hiss i 24 timmar efteråt. Nu har jag hittat en potatistårta som jag vill göra, klart att den innehåller paprika. Finns det någon där ute som har några bra förslag på vad man kan ersätta paprikan med t ex i chili, sallader, grytor m m.
Vet ju inte varför du inte tål paprika men många klarar ju inte av den p.g.a. det hårdsmälta skalet... så om det är därför du inte tål paprika kan ju paprikapulver vara en ersättare... :)