Har nu för fösta gången satt flädersaft efter ett recept jag hittat här. Så långt är allt klart. Fick blommorna frusna av en kompis och de är nu bruna i stället för vita. Nu funderar jag på om det kommer att ha någon betydelse för slutresultatet vad gäller smak och ev färg?
farmoringer26 juli 2008
Tyvärr så kan jag inte hjälpa dig. För jag har inte en aning.. Hoppas du får svar av nån som kan..
Amika26 juli 2008
Skrivet av hubert06 den 26 jul 2008
Har nu för fösta gången satt flädersaft efter ett recept jag hittat här. Så långt är allt klart. Fick blommorna frusna av en kompis och de är nu bruna i stället för vita. Nu funderar jag på om det kommer att ha någon betydelse för slutresultatet vad gäller smak och ev färg?
Frusna blommor blir lite bruna, det ger ingen mindre eller typ unken smak. Det smakar lika gott ändå. :)
Testa även fläder och jordgubbssaften som jag har bland mina recept... Så underbart god. Och lätt att göra. :)
zonale26 juli 2008
Tack Amika!! Då tror jag att slutresultatet blir som det ska trots allt. Ska leta på din flädersaft med jordgubbar:).
hansdotter26 juli 2008
Lycka till med saften(Y)
Jag gjorde flädersaft vid midsommar- jätteläskande å gott nu när det är så varmt ute(Y)
anluk26 juli 2008
Lycka till! Flädersaft är bland det godaste som finns nu i sommarvärmen.
The_mama97mia26 juli 2008
Vi hade en annan tråd om detta... O jag refererade där till Allt om Mat som sa att det gick hur bra som helst att frysa fläderblommor, men du måste ha dom frusna när du gör saften, annars blir det geggigt.
Minns inte vad tråden heter, men om du söker i mattrådar på Flädersaft så kanske det dyker upp.
Mvh Mia
voffa320 april 2011
Jag har testat att dubbla antalet fläderblommor i flädersaften. Saften smakar som jag tror att näktar smakar, sött och blommigt.
Någon gång testade jag att byta ut citroner mot lime men då blir det surt. Jag som gillar surt fick all saften för mig själv - det var bara jag som gillade den dealen.
Cassiopeya21 april 2011
Skrivet av voffa3 den 20 apr 2011
Jag har testat att dubbla antalet fläderblommor i flädersaften. Saften smakar som jag tror att näktar smakar, sött och blommigt.
Någon gång testade jag att byta ut citroner mot lime men då blir det surt. Jag som gillar surt fick all saften för mig själv - det var bara jag som gillade den dealen.
Låter ju supergott! Vem vill ha klibbig, söt saft i heta sommarvärmen? Tycker vi ska slå ett slag för den sura smaken :D
(BTW fick ett stort påskägg av gubben igår med massa sura godisar :p Det får jag oxå behålla för mig själv!;))
Har nu för fösta gången satt flädersaft efter ett recept jag hittat här. Så långt är allt klart. Fick blommorna frusna av en kompis och de är nu bruna i stället för vita. Nu funderar jag på om det kommer att ha någon betydelse för slutresultatet vad gäller smak och ev färg?
Tyvärr så kan jag inte hjälpa dig. För jag har inte en aning.. Hoppas du får svar av nån som kan..
Har nu för fösta gången satt flädersaft efter ett recept jag hittat här. Så långt är allt klart. Fick blommorna frusna av en kompis och de är nu bruna i stället för vita. Nu funderar jag på om det kommer att ha någon betydelse för slutresultatet vad gäller smak och ev färg?
Frusna blommor blir lite bruna, det ger ingen mindre eller typ unken smak. Det smakar lika gott ändå. :)
Testa även fläder och jordgubbssaften som jag har bland mina recept... Så underbart god. Och lätt att göra. :)
Tack Amika!! Då tror jag att slutresultatet blir som det ska trots allt. Ska leta på din flädersaft med jordgubbar:).
Lycka till med saften(Y)
Jag gjorde flädersaft vid midsommar- jätteläskande å gott nu när det är så varmt ute(Y)
Lycka till! Flädersaft är bland det godaste som finns nu i sommarvärmen.
Vi hade en annan tråd om detta... O jag refererade där till Allt om Mat som sa att det gick hur bra som helst att frysa fläderblommor, men du måste ha dom frusna när du gör saften, annars blir det geggigt.
Minns inte vad tråden heter, men om du söker i mattrådar på Flädersaft så kanske det dyker upp.
Mvh Mia
Jag har testat att dubbla antalet fläderblommor i flädersaften. Saften smakar som jag tror att näktar smakar, sött och blommigt.
Någon gång testade jag att byta ut citroner mot lime men då blir det surt. Jag som gillar surt fick all saften för mig själv - det var bara jag som gillade den dealen.
Jag har testat att dubbla antalet fläderblommor i flädersaften. Saften smakar som jag tror att näktar smakar, sött och blommigt.
Någon gång testade jag att byta ut citroner mot lime men då blir det surt. Jag som gillar surt fick all saften för mig själv - det var bara jag som gillade den dealen.
Låter ju supergott! Vem vill ha klibbig, söt saft i heta sommarvärmen? Tycker vi ska slå ett slag för den sura smaken :D
(BTW fick ett stort påskägg av gubben igår med massa sura godisar :p Det får jag oxå behålla för mig själv!;))