Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölk!!?

  • Okänd 19 februari 2011

    Hej! Jag har två paket låglaktosfil som går ut idag/imorgon. Vi råkade köpa det istället för mjölk,och ingen äter fil här hemma.
    Har ni något tips på vad man kan göra av det?
    Jag har hört att man kan göra eget keso/färskost, men hur?

    Tack på förhand :)

  • farmoringer 19 februari 2011

    Eller också kan du baka bröd...

  • irrevirre 19 februari 2011

    Skrivet av farmoringer den 19 feb 2011

    Eller också kan du baka bröd...


    Det tycker jag också!
    Varför inte ett gott och snabbt bikarbonatbröd.?

  • kjh71 19 februari 2011

    Du kan värma den till ca 45 grader i en kastrull eller tills den börjar skära sig.
    Häll sedan ner massan i en silduk/kaffefilter i ca 4 timmar eller tills den har runnit av helt.
    Det här funkar med vanlig fil så det borde även fungera med låglaktos.
    Smaksätt med goda kryddor, örter eller vitlök. (Y)

  • monicadanell 19 februari 2011

    jo det blir en jätte god ost
    och så kan du smaksätta vad du vill
    det gjorde jag när mina barn var små:)

  • The_mama97mia 19 februari 2011

    http://www.matklubben.se/recept/faerskost_a_la_mia_36076.html

    Färskost à la Mia

    det går säkert bra utan gräddfil - finns flera recept här sök på färskost filmjölk

  • Cassiopeya 19 februari 2011

    Har just bakat en massa filmjölksbröd, det tycker jag du ska prova! :) Kolla in dessa recept :D

    Skånskt lantbröd

    Lantbröd med filmjölk

    Årjängs Kavring

    Tre supergoda och lätta bröd med filmjölk!! :DD

  • lena4 19 februari 2011

    Högbobrödet

  • ica86 19 februari 2011

    småländska kringlor har filmjölk i sitt recept

  • The_mama97mia 19 februari 2011

    Jag skulle testa att göra pannkakssmet på filen.

  • sju 19 februari 2011

    Mjuk pepparkaka blir också god med filmjölk.

    Mjuk pepparkaka

  • Okänd 19 februari 2011

    Tack för alla svar :) Har använt nästan ett paket till färskost, och det andra blir nog bröd!

  • christina1962 19 februari 2011

    Hej !

    Du kommer att behöva 3 dl gräddfil också till 1 liter fil allt värmer du till 50 grader och tömmer allt sedan i ett typ melittafilter så har du en ostmassa som du kan smaksätta med vad du vill vitlök, örter låt fantasin flöda:) räcker till ca 3 dessertostar

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.