Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

finsk kålrotslåda

  • 7 januari 2001

    finns det någon som har ett bra recept på finsk kålrotslåda

  • 9 januari 2001

    Finsk kålrotslådaEn läckerhet på julbordet till vilken det finns många olika recept.Till 6 personer behövs:1 kilo kålrötter3 dl skinkspad eller buljong1 msk smör1 msk vetemjöl1 dl grädde2 dl mjölk2 krm vitpeppar1/2 msk sirap1 ägg2 msk siktat ströbrödSkala kålrötterna och skär dem i mindre bitar. Sjud dem under lock i buljongen tills de är riktigt mjuka. Häll av spadet och mosa kålrötterna. Rör ner smöretoch sätt till vetemjölet, lite i taget. Värm ugnen till 200 grader. Sätt till grädde och mjölk och vispa moset så det blir lite pösigt. Rör ner peppar, sirap och uppvispat ägg, smaka av med salt ochbred ut smeten i en vid, smord ugnssäker form. Gör ett mönster med hjälp av en gaffel och sikta över ströbröd. Grädda mitt i ugnen i 50-60 minuter.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.