åh,...det lät härligt att gå till fiskbilen & låta dem rekomendera! Vill jag lyxa till det lite x-tra blir det ett par rejäla skivor tonfisk...stekt lätt i SMÖR ,med bara en citronklyfta till. men det blir inte så ofta som jag skulle önska kanske:( Hälleflundra & marulk är oxå 2 fiskar som är favoritet!
lenajeanette19 februari 2008
åh,...det lät härligt att gå till fiskbilen & låta dem rekomendera! Vill jag lyxa till det lite x-tra blir det ett par rejäla skivor tonfisk...stekt lätt i SMÖR ,med bara en citronklyfta till. men det blir inte så ofta som jag skulle önska kanske:( Hälleflundra & marulk är oxå 2 fiskar som är favoritet!
Legoli19 februari 2008
Använder oftast lax och torsk
Hjotrongull19 februari 2008
Jag tycker hajmal låter lite läskigt...Vilken fisksort är den mest lik i färg och konsistens??
farmoringer19 februari 2008
Jag använder inte torsk. Till gratäng blir det alaska pollok, hoki, pangasius eller sej........Sällan färsk fisk för det finns det inte så ofta här..
evaldo19 februari 2008
Vanligen använder jag vitfisk.
tilda19 februari 2008
Skrivet av carjoh den 19 feb 2008
Jag tycker hajmal låter lite läskigt...Vilken fisksort är den mest lik i färg och konsistens??
Pangasuis kallas också ibland för falsk sjötunga.
Jag använder gärna hoki eller alaskapollock till gratäng. Jag brukar vattna ur fisken innan jag häller över såsen. Alltså, in i ugnen tills den släppt ifrån sig all överskottsvätska.
Oftast blandar jag creme fraiche med någon sorts ost och dill (gärna citruskrydda eller lime pepper) Och naturligt vis lite salt och peppar(Y)
MatAnders19 februari 2008
Skrivet av pehrzonflickan den 19 feb 2008
Lax eller torsk. Jag gjorde fiskgratäng idag. Tork i form med en räksås över och in i ugnen. Blev lite simmig, torsken var nog inte riktigt tinad. Jag är också intresserad av fiskrecept, gärna gratäng som är nåt annorlunda.
Blev den simmig trots att du hade "tork" i*ler:D
MatAnders19 februari 2008
Skrivet av carjoh den 19 feb 2008
Jag tycker hajmal låter lite läskigt...Vilken fisksort är den mest lik i färg och konsistens??
Sjötunga i konsistensen faller inte i sär lika lätt som torskens skivor och smaken ja blandning av sej och sjötunga typ men det är klart sjötunga är ju inget som slår.
pehrzonflickan20 februari 2008
Skrivet av MatAnders den 19 feb 2008
Skrivet av pehrzonflickan den 19 feb 2008
Lax eller torsk. Jag gjorde fiskgratäng idag. Tork i form med en räksås över och in i ugnen. Blev lite simmig, torsken var nog inte riktigt tinad. Jag är också intresserad av fiskrecept, gärna gratäng som är nåt annorlunda.
Blev den simmig trots att du hade "tork" i*ler:D
Ja just det...hm, du har rätt. Kanske var det torsk jag hade!
MatAnders20 februari 2008
Skrivet av pehrzonflickan den 20 feb 2008
Skrivet av MatAnders den 19 feb 2008
Skrivet av pehrzonflickan den 19 feb 2008
Lax eller torsk. Jag gjorde fiskgratäng idag. Tork i form med en räksås över och in i ugnen. Blev lite simmig, torsken var nog inte riktigt tinad. Jag är också intresserad av fiskrecept, gärna gratäng som är nåt annorlunda.
Blev den simmig trots att du hade "tork" i*ler:D
Ja just det...hm, du har rätt. Kanske var det torsk jag hade!
Jag skulle egentligen bara skoja lite "tork" är ju ett papper och borde ha sugit åt sig vätskan, men men. Jag kockar alltid fisken innan jag gör gratänger så slipper du att det blir vattnigt, ungeför som när man ska göra brocoli eller blomkåls gratäng så ska de kokas lite innan.
Pröva nästa gång så får du se.
M.V.H
Anders
JennyV10 mars 2008
Provade den här fisken "hajmal" eller pangasius som den också heter. Hade den i en fisksoppa och blev VÄLDIGT besviken!!!!!! Den smakade lera eller nåt- inte gott i alla fall. Tänkte att det kanske beror på att denna var odlad i asien tror jag?!! Finns det olika sorter och land som de kommer ifrån?? Hade inte hört talas om den förrän jag såg den i frysdisken! Den såg så fin ut där den låg så jag köpte tv packet men är inte så sugen på att använda den längre!!!
tulipan10 mars 2008
Den där hajmalen pangasus eller vad den heter är snuskigt god. HIttade den på Willys en gång och var tvungen att testa. Stora härligt goda filér och billig som attan. Här finns den alltid i frysen. :-)
enAnnan10 mars 2008
Vi äter INTE Alaska Pollock, gillar den inte alls.
Inte sej heller
Mycket torsk och lax blir det här. Eller hoki.
Har provat färsk Hajmal oxå och blev glatt överraskad, stora fina filéer perfekta att steka.
Vi äter mycket fisk,
men jag är ganska kinkig med kvalitéen
;)
smacka11 december 2010
Till fiskgratäng och fisksoppa använder jag sej.
Älskar sej som nummer 2 bland fiskar. Nummer 1 är röding. Nr 3 är strömming.
Är inte alls förtjust i torsk, hellre kolja då.
Blev glatt överraskad över pangasus, stora goda file'er.
Nu blev jag sugen, går och steker fisk....{messed}
frucaos1 december 2010
Skrivet av JennyV den 10 mar 2008
Provade den här fisken "hajmal" eller pangasius som den också heter. Hade den i en fisksoppa och blev VÄLDIGT besviken!!!!!! Den smakade lera eller nåt- inte gott i alla fall. Tänkte att det kanske beror på att denna var odlad i asien tror jag?!! Finns det olika sorter och land som de kommer ifrån?? Hade inte hört talas om den förrän jag såg den i frysdisken! Den såg så fin ut där den låg så jag köpte tv packet men är inte så sugen på att använda den längre!!!
Har hört fler som haft otur med pangasius - men tror att det är lite ovanligt trots allt. Ge den en chans till! Har för mig att man ska kunna lägga den i vatten ett tag för att få bort ev lersmak - du kan ju prova.
Här går det mest i hoki och lax, (och torsk när jag inte får tag i hoki), men äter gärna färsk tonfisk ibland, strömming är gott, och - hälleflundra ... ojojoj! Men dyrt och inte så lätt att få tag i här, så det var längesen.
Erajscha1 december 2010
Jag använder oftast torsk eller alaska pollock. Hokin är dyr tycker jag och sej tycker jag inte om.
Vi gör ofta denna mycket enkla men grymt goda fiskgratäng:
Använder mig av hokifilè(findus), torsk och laxfilè.Har testat pangasius filè när det var bra pris på den men lyckades inget vidare, tyckte den blev smaklös.Vet inte hur man ska få till den, vattnig eller simmig blir den också för mig tyvärr.
bernit1 december 2010
Skrivet av Bianca den 19 feb 2008
Jag brukar gå till fiskbilen och den fisk de rekommenderar för dagen tar jag. En klar favorit är dock hälleflundra. Till fiskgratäng väljer jag helst plattfisk, någon tunga av något slag och till grytor lite fastare fisk, helst inte torsk utan gärna sej(som faktiskt trots sin gråhet är en underbart god matfisk) och lax. Ska jag grilla tycker jag att kotlettfisk är suveränt. Som fd fiskhandlarfru blir man ju lätt bortskämd med bra råvaror så fryst fisk brukar inte användas alltför ofta.
Håller med till alla delar - gratänger är plattfisk att föredraga och fisksoppa blir bättre av flera sorters fisk och skaldjur (Y)
bigganv2 december 2010
Här blir det oftast lax, torsk eller spätta.
Vill passa på och varna för en fisk som heter Tilapia någonting! Smakar dy! Fick slänga en hel gratäng, det gick helt enkelt inte att äta!
åh,...det lät härligt att gå till fiskbilen & låta dem rekomendera! Vill jag lyxa till det lite x-tra blir det ett par rejäla skivor tonfisk...stekt lätt i SMÖR ,med bara en citronklyfta till. men det blir inte så ofta som jag skulle önska kanske:( Hälleflundra & marulk är oxå 2 fiskar som är favoritet!
åh,...det lät härligt att gå till fiskbilen & låta dem rekomendera! Vill jag lyxa till det lite x-tra blir det ett par rejäla skivor tonfisk...stekt lätt i SMÖR ,med bara en citronklyfta till. men det blir inte så ofta som jag skulle önska kanske:( Hälleflundra & marulk är oxå 2 fiskar som är favoritet!
Använder oftast lax och torsk
Jag tycker hajmal låter lite läskigt...Vilken fisksort är den mest lik i färg och konsistens??
Jag använder inte torsk. Till gratäng blir det alaska pollok, hoki, pangasius eller sej........Sällan färsk fisk för det finns det inte så ofta här..
Vanligen använder jag vitfisk.
Jag tycker hajmal låter lite läskigt...Vilken fisksort är den mest lik i färg och konsistens??
Pangasuis kallas också ibland för falsk sjötunga.
Jag använder gärna hoki eller alaskapollock till gratäng. Jag brukar vattna ur fisken innan jag häller över såsen. Alltså, in i ugnen tills den släppt ifrån sig all överskottsvätska.
Oftast blandar jag creme fraiche med någon sorts ost och dill (gärna citruskrydda eller lime pepper) Och naturligt vis lite salt och peppar(Y)
Lax eller torsk. Jag gjorde fiskgratäng idag. Tork i form med en räksås över och in i ugnen. Blev lite simmig, torsken var nog inte riktigt tinad. Jag är också intresserad av fiskrecept, gärna gratäng som är nåt annorlunda.
Blev den simmig trots att du hade "tork" i*ler:D
Jag tycker hajmal låter lite läskigt...Vilken fisksort är den mest lik i färg och konsistens??
Sjötunga i konsistensen faller inte i sär lika lätt som torskens skivor och smaken ja blandning av sej och sjötunga typ men det är klart sjötunga är ju inget som slår.
Lax eller torsk. Jag gjorde fiskgratäng idag. Tork i form med en räksås över och in i ugnen. Blev lite simmig, torsken var nog inte riktigt tinad. Jag är också intresserad av fiskrecept, gärna gratäng som är nåt annorlunda.
Blev den simmig trots att du hade "tork" i*ler:D
Ja just det...hm, du har rätt. Kanske var det torsk jag hade!
Lax eller torsk. Jag gjorde fiskgratäng idag. Tork i form med en räksås över och in i ugnen. Blev lite simmig, torsken var nog inte riktigt tinad. Jag är också intresserad av fiskrecept, gärna gratäng som är nåt annorlunda.
Blev den simmig trots att du hade "tork" i*ler:D
Ja just det...hm, du har rätt. Kanske var det torsk jag hade!
Jag skulle egentligen bara skoja lite "tork" är ju ett papper och borde ha sugit åt sig vätskan, men men. Jag kockar alltid fisken innan jag gör gratänger så slipper du att det blir vattnigt, ungeför som när man ska göra brocoli eller blomkåls gratäng så ska de kokas lite innan.
Pröva nästa gång så får du se.
M.V.H
Anders
Provade den här fisken "hajmal" eller pangasius som den också heter. Hade den i en fisksoppa och blev VÄLDIGT besviken!!!!!! Den smakade lera eller nåt- inte gott i alla fall. Tänkte att det kanske beror på att denna var odlad i asien tror jag?!! Finns det olika sorter och land som de kommer ifrån?? Hade inte hört talas om den förrän jag såg den i frysdisken! Den såg så fin ut där den låg så jag köpte tv packet men är inte så sugen på att använda den längre!!!
Den där hajmalen pangasus eller vad den heter är snuskigt god. HIttade den på Willys en gång och var tvungen att testa. Stora härligt goda filér och billig som attan. Här finns den alltid i frysen. :-)
Vi äter INTE Alaska Pollock, gillar den inte alls.
Inte sej heller
Mycket torsk och lax blir det här. Eller hoki.
Har provat färsk Hajmal oxå och blev glatt överraskad, stora fina filéer perfekta att steka.
Vi äter mycket fisk,
men jag är ganska kinkig med kvalitéen
;)
Till fiskgratäng och fisksoppa använder jag sej.
Älskar sej som nummer 2 bland fiskar. Nummer 1 är röding. Nr 3 är strömming.
Är inte alls förtjust i torsk, hellre kolja då.
Blev glatt överraskad över pangasus, stora goda file'er.
Nu blev jag sugen, går och steker fisk....{messed}
Provade den här fisken "hajmal" eller pangasius som den också heter. Hade den i en fisksoppa och blev VÄLDIGT besviken!!!!!! Den smakade lera eller nåt- inte gott i alla fall. Tänkte att det kanske beror på att denna var odlad i asien tror jag?!! Finns det olika sorter och land som de kommer ifrån?? Hade inte hört talas om den förrän jag såg den i frysdisken! Den såg så fin ut där den låg så jag köpte tv packet men är inte så sugen på att använda den längre!!!
Har hört fler som haft otur med pangasius - men tror att det är lite ovanligt trots allt. Ge den en chans till! Har för mig att man ska kunna lägga den i vatten ett tag för att få bort ev lersmak - du kan ju prova.
Här går det mest i hoki och lax, (och torsk när jag inte får tag i hoki), men äter gärna färsk tonfisk ibland, strömming är gott, och - hälleflundra ... ojojoj! Men dyrt och inte så lätt att få tag i här, så det var längesen.
Jag använder oftast torsk eller alaska pollock. Hokin är dyr tycker jag och sej tycker jag inte om.
Vi gör ofta denna mycket enkla men grymt goda fiskgratäng:
Majonäs- och curryfisk
eller denna:
Arbogafisk
Använder mig av hokifilè(findus), torsk och laxfilè.Har testat pangasius filè när det var bra pris på den men lyckades inget vidare, tyckte den blev smaklös.Vet inte hur man ska få till den, vattnig eller simmig blir den också för mig tyvärr.
Jag brukar gå till fiskbilen och den fisk de rekommenderar för dagen tar jag. En klar favorit är dock hälleflundra. Till fiskgratäng väljer jag helst plattfisk, någon tunga av något slag och till grytor lite fastare fisk, helst inte torsk utan gärna sej(som faktiskt trots sin gråhet är en underbart god matfisk) och lax. Ska jag grilla tycker jag att kotlettfisk är suveränt. Som fd fiskhandlarfru blir man ju lätt bortskämd med bra råvaror så fryst fisk brukar inte användas alltför ofta.
Håller med till alla delar - gratänger är plattfisk att föredraga och fisksoppa blir bättre av flera sorters fisk och skaldjur (Y)
Här blir det oftast lax, torsk eller spätta.
Vill passa på och varna för en fisk som heter Tilapia någonting! Smakar dy! Fick slänga en hel gratäng, det gick helt enkelt inte att äta!