Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomssaft

  • Jeppesmatte 6 juli 2011

    Varför skall man blanda i sockret "direkt" då man gör fläderblomssaft? När jag gör annan saft skall sockret tillsättas efter det att bären silats bort...

  • Hallonet69 7 juli 2011

    Hej, det är väl för att man häller på kokande vatten - iallafall i mitt recept, och då löser ju sockret upp sig.

  • GOESPAL 7 juli 2011

    Jagh har provat med att blanda i sockret direkt men det vill gärnma lägga sig på botten i kärlet. Bättre att göra en sockerlag, dvs. koka upp vattnet och rör i sockret. det blir bättre

  • Hallonet69 7 juli 2011

    Jo, men precis, det blir ju same same... Jag lägger blommor, citron och socker i ett kärl och häller sen kokande vatten över detta och rör tills sockret löst sig. Sen få det stå svalt i fem dygn och sen tillsätter jag vinsyra och häller upp på flaskor. Funkar klockrent och det blir god och fräsch saft {clap}

  • Amika 7 juli 2011

    Jag kokar sockerlag och sen häller jag på den. Sockret löser sig väl vid det andra med. Om inte på en gång så kanske under tiden det ska stå. Åh... Flädersaft är SÅ gott!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.