Jag har kört fast lite när det gäller tillagning av fläskfilé... Hur tillagar du helst en fläskfilé?
Tips på riktigt goda rätter tas tacksamt emot :)
Gutis18 april 2013
Jag bryner den i stekpannan så den får fin färg runt om. Sen skivar jag upp den o lägger den i en ugnsfast form. Häller över någon god sås...gorgonzolasås, kantarellsås eller annan svampsås.
Serverar med klyftpotatis eller hasselbackspotatis.
walterego18 april 2013
Putsa filén, salta o peppra, lägg i alu-folie. Ugn 125 grader, ta ut vid köttemp 73 grader, häll köttspadet i en skål som extra smaksättning till såsen. Pensla med en god soya och sätt in iugn på grill några minuter.
Gör en currysås, skiva ned filén ½-1 cm tjocka skivor och låt puttra med en stund.
Servera med råstekt skivad potatis, pudrad med salt, peppar och paprikapulver.
En fräsch sallad platsar alltid att garnera på tallriken. Röda cocktaitomater, gul paprika o grön bladsallad, (så blir ni även påmind om att ta det försiktigt i trafiken)?
Ugn 125 grader betyder längre tillagningstid men saftigt resultat och under tiden hinner du skiva o förkoka potatisen 2-3 minuter, förbereda sås o sallad.
pihal18 april 2013
Denna goda och lättlagade gryta brukar jag göra när jag får gäster. För att få lite mer smak brukar jag blanda i 1-2 vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek samt ca 1 dl frysta lingon. Kan göras dagen före bjudning och blir nästan bättre av att stå en dag. Servera gärna med klyftpotatis eller pressad potatis.
Putsa filén, salta o peppra, lägg i alu-folie. Ugn 125 grader, ta ut vid köttemp 73 grader, häll köttspadet i en skål som extra smaksättning till såsen. Pensla med en god soya och sätt in iugn på grill några minuter.
Gör en currysås, skiva ned filén ½-1 cm tjocka skivor och låt puttra med en stund.
Servera med råstekt skivad potatis, pudrad med salt, peppar och paprikapulver.
En fräsch sallad platsar alltid att garnera på tallriken. Röda cocktaitomater, gul paprika o grön bladsallad, (så blir ni även påmind om att ta det försiktigt i trafiken)?
Ugn 125 grader betyder längre tillagningstid men saftigt resultat och under tiden hinner du skiva o förkoka potatisen 2-3 minuter, förbereda sås o sallad.
Oj, 73 grader? Själv brukar jag alltid ta ut helstekt fläskfilé när den är 62 grader och sedan låta den vila till 65...då brukar den vara perfekt saftig
Annrh18 april 2013
Det här låter supergott, tack snälla det receptet sparade jag ner direkt och är sugen på att testa redan till helgen :)
Skrivet av pihal den 18 apr 2013
Denna goda och lättlagade gryta brukar jag göra när jag får gäster. För att få lite mer smak brukar jag blanda i 1-2 vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek samt ca 1 dl frysta lingon. Kan göras dagen före bjudning och blir nästan bättre av att stå en dag. Servera gärna med klyftpotatis eller pressad potatis.
Jag skivar fläskfilén och lägger den i en form (ska EJ brynas) sen blandar jag samma mängd av creme fraiche och vispgrädde, har i lite sambal olek, salt, peppar och soja, detta häller jag över och ställer in allt i ugnen ca en timme.. Klart! Supergod rätt och kan varieras i det oändliga med alla typer av kött, har även gjort färsbiffar.
annamariasmat19 april 2013
Skrivet av Annrh den 17 apr 2013
Jag har kört fast lite när det gäller tillagning av fläskfilé... Hur tillagar du helst en fläskfilé?
Tips på riktigt goda rätter tas tacksamt emot :)
Hej!
Fläskfilé är så gott men jag säger som du, måste varieras lite. Jag tycker min Krämiga Fläskfilépasta är god, recept finns här:
Jag bryner den i stekpannan så den får fin färg runt om. Sen skivar jag upp den o lägger den i en ugnsfast form. Häller över någon god sås...gorgonzolasås, kantarellsås eller annan svampsås.
Serverar med klyftpotatis eller hasselbackspotatis.
Håller helt md fläskfilé med gorgonzola sås o gärna färsk sparris till e gudomligt gott. Ock gärna pressad potatis till.
Annrh21 april 2013
Skrivet av pihal den 18 apr 2013
Denna goda och lättlagade gryta brukar jag göra när jag får gäster. För att få lite mer smak brukar jag blanda i 1-2 vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek samt ca 1 dl frysta lingon. Kan göras dagen före bjudning och blir nästan bättre av att stå en dag. Servera gärna med klyftpotatis eller pressad potatis.
Jag gjorde detta recept till helgens tjejmiddag. Tack Ros som lagt upp receptet och tack snälla pihal för att du länkade det till mig, annars hade jag inte hittat det. SUPERGOTT!!
Det här är nu ett favvorecept här hemma och hamnar i boken över "mina" bästa recept som kommer att göras om och om igen. Jag har även betygsatt och kommenterat så Ros får beröm för sitt recept :)
Annrh21 april 2013
Skrivet av annamariasmat den 19 apr 2013
Fläskfilé är så gott men jag säger som du, måste varieras lite. Jag tycker min Krämiga Fläskfilépasta är god, recept finns här:
Jag älskar pasta och goda pastasåser och behöver variation till min köttfärssås så den här sparar jag ner och ska testa :) TACK Anna-Maria!
Annrh21 april 2013
Skrivet av NinniM den 19 apr 2013
Jag skivar fläskfilén och lägger den i en form (ska EJ brynas) sen blandar jag samma mängd av creme fraiche och vispgrädde, har i lite sambal olek, salt, peppar och soja, detta häller jag över och ställer in allt i ugnen ca en timme.. Klart! Supergod rätt och kan varieras i det oändliga med alla typer av kött, har även gjort färsbiffar.
Hur blir smaken i köttet när man inte bryner det och då steker in smaken och kryddorna i köttet? Blir det bra smak även på köttet?
Låter dock himla smidigt :)
The_mama97mia21 april 2013
Jag är ju grillfantast och just fläskfilé blir ju bra att grilla om den får lite hjälp.
Antingen fyller jag den med ngt gott (färskost, kryddning) och /eller baconlindar.
Eller så gillar jag att köra souvlaki - spett med grekisk kryddning som imho är citron, oregano, vitlök och olivolja.
Eller så kör jag den som "tournedos" och lindar en skiva bacon runt på sidorna liksom.
(Y)
Jag har kört fast lite när det gäller tillagning av fläskfilé... Hur tillagar du helst en fläskfilé?
Tips på riktigt goda rätter tas tacksamt emot :)
Jag bryner den i stekpannan så den får fin färg runt om. Sen skivar jag upp den o lägger den i en ugnsfast form. Häller över någon god sås...gorgonzolasås, kantarellsås eller annan svampsås.
Serverar med klyftpotatis eller hasselbackspotatis.
Putsa filén, salta o peppra, lägg i alu-folie. Ugn 125 grader, ta ut vid köttemp 73 grader, häll köttspadet i en skål som extra smaksättning till såsen. Pensla med en god soya och sätt in iugn på grill några minuter.
Gör en currysås, skiva ned filén ½-1 cm tjocka skivor och låt puttra med en stund.
Servera med råstekt skivad potatis, pudrad med salt, peppar och paprikapulver.
En fräsch sallad platsar alltid att garnera på tallriken. Röda cocktaitomater, gul paprika o grön bladsallad, (så blir ni även påmind om att ta det försiktigt i trafiken)?
Ugn 125 grader betyder längre tillagningstid men saftigt resultat och under tiden hinner du skiva o förkoka potatisen 2-3 minuter, förbereda sås o sallad.
Denna goda och lättlagade gryta brukar jag göra när jag får gäster. För att få lite mer smak brukar jag blanda i 1-2 vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek samt ca 1 dl frysta lingon. Kan göras dagen före bjudning och blir nästan bättre av att stå en dag. Servera gärna med klyftpotatis eller pressad potatis.
Filégryta
Putsa filén, salta o peppra, lägg i alu-folie. Ugn 125 grader, ta ut vid köttemp 73 grader, häll köttspadet i en skål som extra smaksättning till såsen. Pensla med en god soya och sätt in iugn på grill några minuter.
Gör en currysås, skiva ned filén ½-1 cm tjocka skivor och låt puttra med en stund.
Servera med råstekt skivad potatis, pudrad med salt, peppar och paprikapulver.
En fräsch sallad platsar alltid att garnera på tallriken. Röda cocktaitomater, gul paprika o grön bladsallad, (så blir ni även påmind om att ta det försiktigt i trafiken)?
Ugn 125 grader betyder längre tillagningstid men saftigt resultat och under tiden hinner du skiva o förkoka potatisen 2-3 minuter, förbereda sås o sallad.
Oj, 73 grader? Själv brukar jag alltid ta ut helstekt fläskfilé när den är 62 grader och sedan låta den vila till 65...då brukar den vara perfekt saftig
Det här låter supergott, tack snälla det receptet sparade jag ner direkt och är sugen på att testa redan till helgen :)
Denna goda och lättlagade gryta brukar jag göra när jag får gäster. För att få lite mer smak brukar jag blanda i 1-2 vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek samt ca 1 dl frysta lingon. Kan göras dagen före bjudning och blir nästan bättre av att stå en dag. Servera gärna med klyftpotatis eller pressad potatis.
Filégryta
Jag skivar fläskfilén och lägger den i en form (ska EJ brynas) sen blandar jag samma mängd av creme fraiche och vispgrädde, har i lite sambal olek, salt, peppar och soja, detta häller jag över och ställer in allt i ugnen ca en timme.. Klart! Supergod rätt och kan varieras i det oändliga med alla typer av kött, har även gjort färsbiffar.
Jag har kört fast lite när det gäller tillagning av fläskfilé... Hur tillagar du helst en fläskfilé?
Tips på riktigt goda rätter tas tacksamt emot :)
Hej!
Fläskfilé är så gott men jag säger som du, måste varieras lite. Jag tycker min Krämiga Fläskfilépasta är god, recept finns här:
http://annamariasmatblogg.blogspot.se/2013/04/kramig-flaskfile-pasta.html
Hoppas det är okej att lägga länk.
Jag bryner den i stekpannan så den får fin färg runt om. Sen skivar jag upp den o lägger den i en ugnsfast form. Häller över någon god sås...gorgonzolasås, kantarellsås eller annan svampsås.
Serverar med klyftpotatis eller hasselbackspotatis.
Håller helt md fläskfilé med gorgonzola sås o gärna färsk sparris till e gudomligt gott. Ock gärna pressad potatis till.
Denna goda och lättlagade gryta brukar jag göra när jag får gäster. För att få lite mer smak brukar jag blanda i 1-2 vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek samt ca 1 dl frysta lingon. Kan göras dagen före bjudning och blir nästan bättre av att stå en dag. Servera gärna med klyftpotatis eller pressad potatis.
Filégryta
Jag gjorde detta recept till helgens tjejmiddag. Tack Ros som lagt upp receptet och tack snälla pihal för att du länkade det till mig, annars hade jag inte hittat det. SUPERGOTT!!
Det här är nu ett favvorecept här hemma och hamnar i boken över "mina" bästa recept som kommer att göras om och om igen. Jag har även betygsatt och kommenterat så Ros får beröm för sitt recept :)
Fläskfilé är så gott men jag säger som du, måste varieras lite. Jag tycker min Krämiga Fläskfilépasta är god, recept finns här:
http://annamariasmatblogg.blogspot.se/2013/04/kramig-flaskfile-pasta.html
Hoppas det är okej att lägga länk.
Jag älskar pasta och goda pastasåser och behöver variation till min köttfärssås så den här sparar jag ner och ska testa :) TACK Anna-Maria!
Jag skivar fläskfilén och lägger den i en form (ska EJ brynas) sen blandar jag samma mängd av creme fraiche och vispgrädde, har i lite sambal olek, salt, peppar och soja, detta häller jag över och ställer in allt i ugnen ca en timme.. Klart! Supergod rätt och kan varieras i det oändliga med alla typer av kött, har även gjort färsbiffar.
Hur blir smaken i köttet när man inte bryner det och då steker in smaken och kryddorna i köttet? Blir det bra smak även på köttet?
Låter dock himla smidigt :)
Jag är ju grillfantast och just fläskfilé blir ju bra att grilla om den får lite hjälp.
Antingen fyller jag den med ngt gott (färskost, kryddning) och /eller baconlindar.
Eller så gillar jag att köra souvlaki - spett med grekisk kryddning som imho är citron, oregano, vitlök och olivolja.
Eller så kör jag den som "tournedos" och lindar en skiva bacon runt på sidorna liksom.
(Y)