Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkött

  • mormorinez 7 april 2010

    Jag gör tjälknöl på fläskstek. Räcker det med 70 gr. Var jag än tittar står det 80 gr för fläskkött.

  • The_mama97mia 7 april 2010

    Bra fråga... jag har inte alltid i kött-termometer när jag kör tjälknöl, låter den ju gå över natt i ugnen.
    Men vill du vara säker så kör på 80 grader, det blir ju saftigt o gott ändå i saltlagen.
    Tips - ha i timjan och äppeljuice i lagen, fina smaker.

  • jimboz 7 april 2010

    Jag hittade en bloggare som har tiderna här
    Steker du för länge så kommer den att rasa sönder som ett korthus..
    http://beatricematmedmera.blogspot.com/2008/12/stektemperaturer.html

  • Bumbis 7 april 2010

    Nu kanske köttet är färdigt men en julskinka ska man låta gå till 65-70 grader så det blir nog bra. Den fortsätter ju att stiga något även efter.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.