Jag gör tjälknöl på fläskstek. Räcker det med 70 gr. Var jag än tittar står det 80 gr för fläskkött.
The_mama97mia7 april 2010
Bra fråga... jag har inte alltid i kött-termometer när jag kör tjälknöl, låter den ju gå över natt i ugnen.
Men vill du vara säker så kör på 80 grader, det blir ju saftigt o gott ändå i saltlagen.
Tips - ha i timjan och äppeljuice i lagen, fina smaker.
jimboz7 april 2010
Jag hittade en bloggare som har tiderna här
Steker du för länge så kommer den att rasa sönder som ett korthus..
http://beatricematmedmera.blogspot.com/2008/12/stektemperaturer.html
Bumbis7 april 2010
Nu kanske köttet är färdigt men en julskinka ska man låta gå till 65-70 grader så det blir nog bra. Den fortsätter ju att stiga något även efter.
Jag gör tjälknöl på fläskstek. Räcker det med 70 gr. Var jag än tittar står det 80 gr för fläskkött.
Bra fråga... jag har inte alltid i kött-termometer när jag kör tjälknöl, låter den ju gå över natt i ugnen.
Men vill du vara säker så kör på 80 grader, det blir ju saftigt o gott ändå i saltlagen.
Tips - ha i timjan och äppeljuice i lagen, fina smaker.
Jag hittade en bloggare som har tiderna här
Steker du för länge så kommer den att rasa sönder som ett korthus..
http://beatricematmedmera.blogspot.com/2008/12/stektemperaturer.html
Nu kanske köttet är färdigt men en julskinka ska man låta gå till 65-70 grader så det blir nog bra. Den fortsätter ju att stiga något även efter.