Hej
Jag undrar om det är lättare/bättre att göra fläskpannkaka i varmlufts ugn eller vanlig ugn?
Har nämligen köpt ny spis och har bägge delarna.
Har ej gjort fläskpannkaka än därför tänkte jag fråga här
i fall nån kan ge mig råd.:D
MVH kfors
Lilljeppe15 januari 2009
Hej!
Det blir ingen skillnad på pannkakan i ugnen. Ha bara ca 15 grader lägre om du kör varmluftsugnen. I alla fall blir det ingen skillnad hos mig. Ta ut pannkakan när den ser klar ut.
MVH
Lilljeppe
sivan5215 januari 2009
Hej! Jag gjorde ugnspannkaka i min dotters ugn och använde varmluft och den blev helt annorlunda mot min egen i min vanliga ugn. Den blev mer fast och man kunde skära i bitar. Jag hade laktosfri mjölk i och smeten stod i kylen en dryg timma innan om det kunde gjort något. Tyckte att den blev godare än min egen. Har själv varmluft så nästa gång skall jag prova att laga den i varmluft.
Kram från Siv
Matvagott15 januari 2009
Har inte provat det...
Använder för sällan varmluftugnen..
Ska jag göra fler plåtar tex när man gör pizza är det perfekt.
Kanske prova nästa gång...
Mvh....Maud
Lena15 januari 2009
Skrivet av sivan52 den 15 jan 2009
Hej! Jag gjorde ugnspannkaka i min dotters ugn och använde varmluft och den blev helt annorlunda mot min egen i min vanliga ugn. Den blev mer fast och man kunde skära i bitar. Jag hade laktosfri mjölk i och smeten stod i kylen en dryg timma innan om det kunde gjort något. Tyckte att den blev godare än min egen. Har själv varmluft så nästa gång skall jag prova att laga den i varmluft.
Kram från Siv
Hur många grader hade du ugnen på? och hur länge?mvh Lena
sivan5215 januari 2009
med varmluft ca 200 gr och 225 gr i vanlig ugn. har inne dom i ca 30-35 minuter. Tyckte också att ytan inte blev så mörk i varmluftsugen.
kram Siv
morsan12315 januari 2009
Det blir ingen skillnad i varmluftsugn, sänk värmen något. Jag använder alltid varmluftsugnen men det tog ett tag innan jag kom på hur den funkade, jag lärde mig att följa anvisningarna som följde med spisen, vill ej vara utan den funktionen nu.
Lena15 januari 2009
Skrivet av sivan52 den 15 jan 2009
med varmluft ca 200 gr och 225 gr i vanlig ugn. har inne dom i ca 30-35 minuter. Tyckte också att ytan inte blev så mörk i varmluftsugen.
kram Siv
Tack så mycket detta ska testa framöver...
kfors15 januari 2009
Tack för svaren:)
Ska testa i varmluftsugn.
När ja gjort fläsk eller vanligt ugnspannkaka förut så har den blivit
"klenig" inuti:( kanske blir bättre med varmtluft.
Jag har tyvärr inte kommit på riktigt hur jag ska andvända
varmlufts ugnen.
MVH kfors
Susseg15 januari 2009
Här är ett recept som jag tycker är jättebra. Man använder varmluften i slutet av gräddningen. Den blir mycket god och fin, väldigt lätt att skära.(Y) ungnspannkaka/tunnpannkaka
sivan5215 januari 2009
Varsågod Lena (Y)
kram Siv
23 januari 2009
kfors23 januari 2009
Ja gjorde min fläskpannkaka i varmluftsugnen
och gud så bra den blev.
Om de berodde på ugnen receptet eller mig själv:D vet
jag inte men bra blev den.
Hej
Jag undrar om det är lättare/bättre att göra fläskpannkaka i varmlufts ugn eller vanlig ugn?
Har nämligen köpt ny spis och har bägge delarna.
Har ej gjort fläskpannkaka än därför tänkte jag fråga här
i fall nån kan ge mig råd.:D
MVH kfors
Hej!
Det blir ingen skillnad på pannkakan i ugnen. Ha bara ca 15 grader lägre om du kör varmluftsugnen. I alla fall blir det ingen skillnad hos mig. Ta ut pannkakan när den ser klar ut.
MVH
Lilljeppe
Hej! Jag gjorde ugnspannkaka i min dotters ugn och använde varmluft och den blev helt annorlunda mot min egen i min vanliga ugn. Den blev mer fast och man kunde skära i bitar. Jag hade laktosfri mjölk i och smeten stod i kylen en dryg timma innan om det kunde gjort något. Tyckte att den blev godare än min egen. Har själv varmluft så nästa gång skall jag prova att laga den i varmluft.
Kram från Siv
Har inte provat det...
Använder för sällan varmluftugnen..
Ska jag göra fler plåtar tex när man gör pizza är det perfekt.
Kanske prova nästa gång...
Mvh....Maud
Hej! Jag gjorde ugnspannkaka i min dotters ugn och använde varmluft och den blev helt annorlunda mot min egen i min vanliga ugn. Den blev mer fast och man kunde skära i bitar. Jag hade laktosfri mjölk i och smeten stod i kylen en dryg timma innan om det kunde gjort något. Tyckte att den blev godare än min egen. Har själv varmluft så nästa gång skall jag prova att laga den i varmluft.
Kram från Siv
Hur många grader hade du ugnen på? och hur länge?mvh Lena
med varmluft ca 200 gr och 225 gr i vanlig ugn. har inne dom i ca 30-35 minuter. Tyckte också att ytan inte blev så mörk i varmluftsugen.
kram Siv
Det blir ingen skillnad i varmluftsugn, sänk värmen något. Jag använder alltid varmluftsugnen men det tog ett tag innan jag kom på hur den funkade, jag lärde mig att följa anvisningarna som följde med spisen, vill ej vara utan den funktionen nu.
med varmluft ca 200 gr och 225 gr i vanlig ugn. har inne dom i ca 30-35 minuter. Tyckte också att ytan inte blev så mörk i varmluftsugen.
kram Siv
Tack så mycket detta ska testa framöver...
Tack för svaren:)
Ska testa i varmluftsugn.
När ja gjort fläsk eller vanligt ugnspannkaka förut så har den blivit
"klenig" inuti:( kanske blir bättre med varmtluft.
Jag har tyvärr inte kommit på riktigt hur jag ska andvända
varmlufts ugnen.
MVH kfors
Här är ett recept som jag tycker är jättebra. Man använder varmluften i slutet av gräddningen. Den blir mycket god och fin, väldigt lätt att skära.(Y)
ungnspannkaka/tunnpannkaka
Varsågod Lena (Y)
kram Siv
Ja gjorde min fläskpannkaka i varmluftsugnen
och gud så bra den blev.
Om de berodde på ugnen receptet eller mig själv:D vet
jag inte men bra blev den.
MVH kfors