Hej!
Jag har lagat en gryta, men råkade ha i alldeles för mycket chilipulver i den. Hur kan man rädda den? Har provat att ha i två burkar creme fraiche, men det hjälpte inte så jättemycket. Ska även sägas att det är rätt mycket gryta, gjord på högrev med champinjoner, vin, öl och rotfrukter i samt även lite grädde och vatten då.. Har hört att man kan tillsätta lite potatis och låta koka med i typ 10-15 minuter för att lindra.. Hjälper detta? eller har ni några supertips?
TACKSAM FÖR SNABBA SVAR
LillaJa2 mars 2013
Ja att använda sig av en skalad rå potatis, som får koka med en stund brukar vara ett bra knep att rädda en för starkt kryddad maträtt. Ibland får man upprepa/ta bort den första...och i med en ny.Lycka till ! (Y)
Sebben0032 mars 2013
Tack! ska prova detta idag. Återkommer med resultat!
Sebben0032 mars 2013
Hade i lite mer creme fraiche, lite grädde, ganska mycket mjölk och väldigt mycket vatten samt även tre potatisar.. Nu blev den nästan för klen istället så får krydda upp den litegrann. Men det blev betydligt bättre än innan :)
Hej!
Jag har lagat en gryta, men råkade ha i alldeles för mycket chilipulver i den. Hur kan man rädda den? Har provat att ha i två burkar creme fraiche, men det hjälpte inte så jättemycket. Ska även sägas att det är rätt mycket gryta, gjord på högrev med champinjoner, vin, öl och rotfrukter i samt även lite grädde och vatten då.. Har hört att man kan tillsätta lite potatis och låta koka med i typ 10-15 minuter för att lindra.. Hjälper detta? eller har ni några supertips?
TACKSAM FÖR SNABBA SVAR
Ja att använda sig av en skalad rå potatis, som får koka med en stund brukar vara ett bra knep att rädda en för starkt kryddad maträtt. Ibland får man upprepa/ta bort den första...och i med en ny.Lycka till ! (Y)
Tack! ska prova detta idag. Återkommer med resultat!
Hade i lite mer creme fraiche, lite grädde, ganska mycket mjölk och väldigt mycket vatten samt även tre potatisar.. Nu blev den nästan för klen istället så får krydda upp den litegrann. Men det blev betydligt bättre än innan :)
Prova med lite sirap...