Här är en bra länk som visar hur man ska gå tillväga.
http://www.youtube.com/watch?v=d_fqJcc4n_I&feature=sh_e_se&list=SL
Okänd12 mars 2012
Hej alla glada!
För att få bästa resultat när jag grillar tunna revbenspjäll förkokar jag dem i lätt saltat vatten med en tillsatt oxbuljongtärning tills köttet nästan släpper från benen. Under tiden rör jag till en egen glaze bestående av rapsolja, fransk senap, div. kryddor, honung, några stänk Tabasco och med en eller ett par tsk HP Hot Barbecue Spicy Smokey Woodsauce.
Sedan torkar jag av spjällen, saltar och pepprar (svartpeppar) dem, samt penslar dem med glaze på båda sidor. Sedan på grillen med dem efter att ha lagt några lagerblad och ett par kvistar rosmarin direkt på de heta grillkolen för lite extra läcker rökeffekt. Vänd och pensla glaze ytterligare ett par gånger och avsluta med att pensla en sista gång inför serveringen.
Jag servera gärna en fräsch sallad och bakad potatis till, källarsval öl inte att förglömma.
Här är en bra länk som visar hur man ska gå tillväga.
http://www.youtube.com/watch?v=d_fqJcc4n_I&feature=sh_e_se&list=SL
Hej alla glada!
För att få bästa resultat när jag grillar tunna revbenspjäll förkokar jag dem i lätt saltat vatten med en tillsatt oxbuljongtärning tills köttet nästan släpper från benen. Under tiden rör jag till en egen glaze bestående av rapsolja, fransk senap, div. kryddor, honung, några stänk Tabasco och med en eller ett par tsk HP Hot Barbecue Spicy Smokey Woodsauce.
Sedan torkar jag av spjällen, saltar och pepprar (svartpeppar) dem, samt penslar dem med glaze på båda sidor. Sedan på grillen med dem efter att ha lagt några lagerblad och ett par kvistar rosmarin direkt på de heta grillkolen för lite extra läcker rökeffekt. Vänd och pensla glaze ytterligare ett par gånger och avsluta med att pensla en sista gång inför serveringen.
Jag servera gärna en fräsch sallad och bakad potatis till, källarsval öl inte att förglömma.
Yahooo! Come and get it!