Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förbereda revbenspjällen

  • MatAnders 29 december 2011

    Här är en bra länk som visar hur man ska gå tillväga.
    http://www.youtube.com/watch?v=d_fqJcc4n_I&feature=sh_e_se&list=SL

  • Okänd 12 mars 2012

    Hej alla glada!

    För att få bästa resultat när jag grillar tunna revbenspjäll förkokar jag dem i lätt saltat vatten med en tillsatt oxbuljongtärning tills köttet nästan släpper från benen. Under tiden rör jag till en egen glaze bestående av rapsolja, fransk senap, div. kryddor, honung, några stänk Tabasco och med en eller ett par tsk HP Hot Barbecue Spicy Smokey Woodsauce.

    Sedan torkar jag av spjällen, saltar och pepprar (svartpeppar) dem, samt penslar dem med glaze på båda sidor. Sedan på grillen med dem efter att ha lagt några lagerblad och ett par kvistar rosmarin direkt på de heta grillkolen för lite extra läcker rökeffekt. Vänd och pensla glaze ytterligare ett par gånger och avsluta med att pensla en sista gång inför serveringen.

    Jag servera gärna en fräsch sallad och bakad potatis till, källarsval öl inte att förglömma.

    Yahooo! Come and get it!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.