Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förpackningar du hissar eller dissar?

  • Linlock 16 januari 2010

    Skrivet av boz1965 den 16 jan 2010

    Skrivet av Billis den 16 jan 2010

    Skrivet av Linlock den 13 jan 2010

    Jag hissar bag in boxen.. Inte så elegant kanske men man slipper ju släpa en massa klirrande avslöjande flaskor från bolaget när man ska ha kalajs!(Y)


    Ny fy fan för bag in box. Vin ska serveras på flaska för det ser inte bra ut med bag in box i vinstället då det är gjort för flaskor.

    Men smaken är ju olika så ni som vill får ta bib-vin


    Man kan ju alltid hälla upp det på karaff innan servering... :p


    Sånt finlir! Spara disk och slit ut påsen ur kartongen och halsa direkt ur!:D:p

  • Okänd 16 januari 2010

    Skrivet av boz1965 den 16 jan 2010

    Skrivet av siggemums den 15 jan 2010

    Jag hissar raketosten! Fast det är ju många här som inte upplevt den:p


    Fast raketostens förpackning var ju inte så lyckad _egentligen
    _. Den var rena mögel- och bakteriebomben om man ska tro hälsoskyddsmyndigheternas omdöme.


    Ja usch, det där äckliga snöret.

  • malval 16 januari 2010

    och varför all denna plast som tillkommer i emballaget? skulle inte Arla va miljömedvetna? De sätter inte skruvkorken på ekofilen.... Diss till Arla

  • boz1965 16 januari 2010

    Skrivet av Linlock den 16 jan 2010

    ...Sånt finlir! Spara disk och slit ut påsen ur kartongen och halsa direkt ur!:D:p


    Det ska jag göra - om jag (Gud förbjude) nån gång hamnar på bänken utanför bolaget. :p

  • Gnurf 16 januari 2010

    "Parkbänken är aldrig långt borta"

    Håkan Hellström

  • ewax 16 januari 2010

    Dissar kakaopaketet! Fy vilket skämt. Nej det borde va en burk som bakpulver o vaniljsocker istället.

    Hissar sylt o marmeladflaskorna. Mycket kladd slipper man där.

  • boz1965 16 januari 2010

    Skrivet av ewax den 16 jan 2010

    Dissar kakaopaketet! Fy vilket skämt. Nej det borde va en burk som bakpulver o vaniljsocker istället...


    Precis! Varför behålla en kass förpackning bara för att "så har den alltid sett ut"? (N)

  • siggemums 16 januari 2010

    Skrivet av danniella den 16 jan 2010

    Skrivet av boz1965 den 16 jan 2010

    Skrivet av siggemums den 15 jan 2010

    Jag hissar raketosten! Fast det är ju många här som inte upplevt den:p


    Fast raketostens förpackning var ju inte så lyckad _egentligen
    _. Den var rena mögel- och bakteriebomben om man ska tro hälsoskyddsmyndigheternas omdöme.


    Ja usch, det där äckliga snöret.

    :p Ja snöret,(N)men vad SNYGG den var och en kul idé. Man har forfarande inte glömt den efter alla år. Jag var en sån som var jättekrånglig med maten men raketosten den åt jag nog för den var så rolig.

  • Mistys 17 januari 2010

    Raketost, mums(L)
    Älskade den men den var för dyr för mamma så jag fick alltid när jag var hemma hos farmor. Förpackningen kanske inte var så lyckad enligt 2000-talets miljöregler men varför görs inte osten fortfarande men i en annan förpackning? Smaken var ju såååå god. Har letat men finns ingen som är likadan.

    Vill också dissa något som iof ni herrar kanske aldrig fått testa på :p Ansiktskräm i pumpförpackningar. Dyra,jobbiga och omöjliga att öppna( ofta gjorda i glas eller hårdplast) för att få ur dom sista dyra dropparna. Nä tacka vet jag burk där jag kan ta allt till sista slatten. Finns ju även tandkräm med samma princip där ½ cm tandkräm alltid blir kvar i toppen (N)

  • The_mama97mia 17 januari 2010

    Jag dissar Mjuka PET-flaskor - såna som är svåra att hålla i och hälla ur, om ni vet vad jag menar.

    Hissar små PET-flaskor av typen sportdryck - med drick-pip eller hur jag ska kalla det, dom återanvänder jag och har alltid med mig vattenflaska vart jag än går. Särskilt när man kör bil är dom praktiska för jag behöver inte skruva av ngn kork.

  • ca70 17 januari 2010

    Dissar förpackningarna för t ex mjukost och Bregott(N). Svårt få av folien till osten och ingen av dessa förpackningar blir särskilt bra när man diskar ur dom för källsorteringen, blir lättare att bara slänga dom i soporna. Dessutom har locket till osten en pappbit fastlimmad på sig:@. Varför inte ha hela byttan i plast som t ex Carlshamns mejeri har sitt bordsmargarin i?

    Hissar alla refill i mjukplast, t ex marmelad, sylt. Bara att hälla upp i fin burk hemma!:)

  • jimboz 17 januari 2010

    Jag hatar allt vad Teflonbeläggningar heter...Snacka om blåsning Nr 1....
    Förr eller senare så måste man slänga formen, stekpannan eller vad det nu är..Tacka vet jag rostfria grejer som håller en livstid, kanske ända till barnbarnen.

    Industrin blåser människor och har intalat folk till att bli lata och inte orka diska efter sig.
    Hur svårt är det att lägga sakerna i blöt en stund.

  • Okänd 17 januari 2010

    Jag dissar sånadär svarta plastredskap typ stekspadar som man ska ha till teflonstekpannor.

    Vet inte vad jag gör för fel , men efter ett tag blir dom fransiga i bladet.

  • boz1965 29 januari 2010

    Skrivet av danniella den 17 jan 2010

    Jag dissar sånadär svarta plastredskap typ stekspadar som man ska ha till teflonstekpannor.

    Vet inte vad jag gör för fel , men efter ett tag blir dom fransiga i bladet.


    Jag har två köttpincetter i plast och tycker att de är hur bra som helst.

  • The_mama97mia 29 januari 2010

    Jag tror att teflon/plast är känsligt för - för hög värme. TYp en stekspade av plast kan du inte låta ligga i pannan som en i stål ju.

  • boz1965 29 januari 2010

    Fast termoplast tål en hel del värme. Jag använder mina pincetter ibland när jag friterar. Och då håller oljan mellan 160 och 180 grader.

  • jimboz 29 januari 2010

    Jag dissar tuberna med träspackel ( Snickerispackel)
    Dom är hur hårda som helst att krama på. jag ska spackla 3 dörrar nu och spacklet kryper in igen när man trycker..Är det en snigel eller sköldpadda man klämmer på eller ?

    För er som inte har en aning om hur tuben ser ut ....
    http://byggkatalogen.byggtjanst.se/beckers_farg/beckers_spackel/makethumbnail/w200h300/hamlet/112859/itempics/Snickerispackel_0,5_L_5.jpg

  • boz1965 29 januari 2010

    Skrivet av jimboz den 30 jan 2010

    Jag dissar tuberna med träspackel ( Snickerispackel)
    Dom är hur hårda som helst att krama på. jag ska spackla 3 dörrar nu och spacklet kryper in igen när man trycker..Är det en snigel eller sköldpadda man klämmer på eller ?

    För er som inte har en aning om hur tuben ser ut ....
    http://byggkatalogen.byggtjanst.se/beckers_farg/beckers_spackel/makethumbnail/w200h300/hamlet/112859/itempics/Snickerispackel_0,5_L_5.jpg


    Men dom är väl trevliga? :D

  • jimboz 30 januari 2010

    Absolut ! Man e ju djurvän ,dessutom skulle det se lustigt ut med le escargo på dörrarna :p

  • Mistys 30 januari 2010

    Vet att flera har dissat Arlas nya fil och youghurt förpackning. Köpte deras 1,5 l lättmjölk i veckan och bakpå står en lång förklaring till att man ska klämma ur till sista droppen för att minska matslöseriet. Lite komiskt med tanke på att deras egna förpackningar inte går att krama ur(N)

    Jag väger också maten numer då jag vill veta kcal innehåll. Delar deras 1l youghurt på fyra frukostar 250g /dag. När jag tar näst sista låter jag förpackningen stå uppochner i kylen till nästa morgon för att få ur allt. Det har nu saknats 30g konstant sen jag började väga(nyår). Har ju inte tänkt på detta tidigare. Ok 30 g är väl inte mycket men räknar man ut vad Arla tjänar på dessa slattar på ett år på alla förpackningar som säljs. Hjälp vad med pengar. Ska nog bli gnällkärring och skriva till Arla kanske om detta fenomen..........:(

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.