Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förvara jordgubbar

  • 18 maj 2001

    När jag köper jordgubbar på torget eller plockar själv händer det ofta att de möglar. Hur undviker man det?

  • 21 maj 2001

    Plockar du mycket bär är det bäst att du tar hand om dem på en gång. Låt inte bären stå för länge i en varm bil. Jordgubbar ska förvaras luftigt, tex i ett durkslag och kallt, de tål ner till +2 grader. Skölj alltid bären innan du snoppar dem och helst bara strax före servering. De får inte ligga i blöt, då fördärvas de. Stora mängder bär måste frysas in så fort som möjligt. Dessutom är det faktiskt så att de håller kortare tid regniga somrar och möglar då fortare än torra somrar.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.