Jag undrar hur man bäst förvarar kantareller. Jag menar man skall ju inte ha dem i plast för de börjar brytas ner direkt. (Därav svampkorg) Men när jag förvarar dem i kylskåpet, i en porslinskål med lite hushållspapper över,vill de bli torra.
HUR gör man bäst?
anluk4 september 2008
Menar du innan du rensat dem????
irrevirre4 september 2008
De är köpta i butik. Färska med lite "skog" kvar. Köpte dem igår och skall använda dem i morgon.
anluk4 september 2008
Jag tror det är svårt att få dem att inte torka. Rensa dem och förväll dem och förvara dem sedan i burk i kylen till imorgon. Så hade nog jag gjort....
monac4 september 2008
tor jag hade gjort lika som anlunk:)
The_mama97mia4 september 2008
eller i papperspåse i kylen
irrevirre4 september 2008
Ja, papperspåse kanske ......
chre4 september 2008
Hej!
Man använder ju sällan kantarellerna helt färska, så om de torkar lite innan de steks har sällan någon betydelse. Förväll dem hastigt innan du steker dem (om de blivit lite torra) så är de lika fina. Jag brukar torka min svamp (för förvaring) och den blir jättegod efter det att jag förvällt den. :)
irrevirre4 september 2008
Tack för svar!
Jag skall använda den till en paj i morgon (se min veckomeny) om det blir god lägger jag in receptet.
Det låter väldigt gott i alla fall.
Jag undrar hur man bäst förvarar kantareller. Jag menar man skall ju inte ha dem i plast för de börjar brytas ner direkt. (Därav svampkorg) Men när jag förvarar dem i kylskåpet, i en porslinskål med lite hushållspapper över,vill de bli torra.
HUR gör man bäst?
Menar du innan du rensat dem????
De är köpta i butik. Färska med lite "skog" kvar. Köpte dem igår och skall använda dem i morgon.
Jag tror det är svårt att få dem att inte torka. Rensa dem och förväll dem och förvara dem sedan i burk i kylen till imorgon. Så hade nog jag gjort....
tor jag hade gjort lika som anlunk:)
eller i papperspåse i kylen
Ja, papperspåse kanske ......
Hej!
Man använder ju sällan kantarellerna helt färska, så om de torkar lite innan de steks har sällan någon betydelse. Förväll dem hastigt innan du steker dem (om de blivit lite torra) så är de lika fina. Jag brukar torka min svamp (för förvaring) och den blir jättegod efter det att jag förvällt den. :)
Tack för svar!
Jag skall använda den till en paj i morgon (se min veckomeny) om det blir god lägger jag in receptet.
Det låter väldigt gott i alla fall.