Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad kyckling

  • snuttan64 11 februari 2011

    såg på ett program med Nigella där hon lagade panerade och friterade kycklingklubbor. Hon kokade dom i mjölk innan för att sedan panera och fritera. Hittar inget recept på detta och undrar hur länge man behöver koka klubborna i mjölken??? såg så gott ur och vill gärna prova detta i helgen. Är det någon som vet????

  • The_mama97mia 11 februari 2011

    http://www.recept.nu//1.35067/nigella_lawson/kyckling_a_la_sodern

    varsågod och lycka till!

  • hinalea98 11 februari 2011

    I haven't tried or even seen Nigella's recipe (I've seen the recipe, I haven't seen her present it). However, I have tried this one and it is excellent; real Southern fried chicken. http://www.foodnetwork.com/recipes/bobby-flay/fried-chicken-with-ancho-honey-recipe/index.html
    It uses buttermilk instead of milk and the chicken isn't boiled in the buttermilk, it is marinated overnight. In Sweden you could use 1 liter filmjölk for the buttermilk which is a sour milk. You could omit the chili pepper if you wanted, it does make it a bit spicy. I also use one chicken and cut down a bit on the marinade. Conversions: 1 quart is roughly 1 liter, teaspoon = tsk, tablespoon = msk, 1 cup = 240 ml. Let me know if you try it. Sorry this is in English, but my written Swedish is terrible. Let me know if you try it. Trevlig helg.

  • snuttan64 11 februari 2011

    Tack för hjälpen TY ska pröva i helgen..

  • chrisq 11 februari 2011

    (Y)har gjort den mamma beskriver är super gott men jag friterar i fritös

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.