Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frosta av frysskåpet?

  • ros 23 mars 2009

    Hej!
    Hur gör ni när ni frostar av frysskåpet?

    :oJag sätter ut kassar med den frusna maten när det är minusgrader ute.
    Fyller olika grytor med kokande varmvatten i de olika facken.
    Låter ísen smälta och vattnet rinna ut i plastlåda.

    Är det någon som har erfarenhet av nyheten tina-upp?

    "tina-upp - det enklaste sättet att frosta av frysen"
    "Suger upp 5 liter smältvatten. Inget onödigt droppande eller vatten på golvet"

    1. Placera tina-upp längst ner i din frys.
    2. Stäng dörren och slappna av, tina-upp suger upp allt vatten åt dig.
    3. Plocka upp den torra, vattenfyllda tina-upp och släng i hushållssoporna

    Det låter väldigt smidigt eller hur!

  • boz1965 23 mars 2009

    När syrran hade småbarn lade hon ut blöjor vid frysen när hon skulle frosta av, skulle tro att det är ungefär samma sak som "tina-upp".

    Själv ställer jag en skål under urtappningspipen och riktar värmefläkten rakt in i frysen på 1000W, det tar 20 minuter att frosta av - max.

    Man ska bara vara lite försiktig och ha koll på vattenskålen så att den inte svämmar över - elektriska fläktar och vatten är ingen bra kombination, nämligen. ;)

  • marilyn 23 mars 2009

    Jag har använt mig av tina-upp i ett par år och det är helt suveränt. Inte en droppe vatten på golvet. Det är verkligen så smidigt som det låter. (Y)

  • ros 23 mars 2009

    :)Tack för tipset
    Då ska jag använda mig av tina-upp nästa gång

  • The_mama97mia 23 mars 2009

    Jag har nu ny frys som skall vara självavfrostande... Hmmm.. skeptisk.... Men annars har jag använt mig av varianten ställ in byttor/grytor med varmt vatten, samla upp smältvattnet i plåtar/byttor/formar på "våningen under".
    För att fånga upp spillvattnet, har jag lagt typ tjock handduk vid listen....

    Annars är det ju självklart som ngn skrev här ovan, använd frysgrader ute - dum ide att frosta av frys i sommarvärme. *ler*

  • lena4 23 mars 2009

    Från en som inte hänger med.
    Vad är " Tina-upp " ?:Z

  • EnsammaMamman 23 mars 2009

    Jag brukar också använda "tina-upp". Kanon! Rekommenderar den verkligen.

  • ros 23 mars 2009

    :)Hej, jag såg tina-upp i reklambladet ifrån City Gross
    Det verkar vara som en "avlång kudde" av något slag.
    Men jag har inte sett det i verkligheten än

  • svengelsk 23 mars 2009

    När jag fryser in bär etc. på bricka sätter jag numera hela brickan i en stor plastpåse. Det har blivit mycket mindre isbildning sedan jag började göra det.

  • 28 mars 2009

    Hej! Jag sätter in varmt vatten i mindre bakplåtar, o på golvet en stor bakplåt , sen drag jag ut en liten pip som är i frysen, där vattnet sen rinner direkt ner i bakplåten ,perfekt...Jag har frysboxar o lägger maten i under tiden, + att jag har dom kvar i sina lådor o klär dom med tidningspapper..

  • redd 4 april 2009

    Sist jag frostade ut frysboxen ställde jag i en pall och på den satte jag en fläckt som blåste snett uppåt, tog typ 15min att frosta ur =)

    Om jag inte har helt fel så borde det vara effektivare än grytor och allt det där även om man blåser in det i en vanlig frys.

  • 23 april 2009

    vi var tvugna att frosta av frysen i somras hos en polare som skulle flytta. då ställde vi in en gryta med hett vatten, och matvarorna la vi in längst upp i kylen närmast fryselementet och sänkte temperaturen och flyttade ner de känsliga varorna. det gick bra, när frysen var ren och färdig var det bara att ställa in igen och det hade hållit sig fryst.

  • Stighastrup 23 april 2009

    Jag köpt tina-upp i en Elektrolux Service-butik. De är ganska dyra så jag hängde den vattenfyllde kudde på ett värmerör att återanvända. Den sprack och en mängd äckligt slemmigt flok splattade ut över golvet. Nu behövar ni inte göra samma mistag som jag.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.