:oJag sätter ut kassar med den frusna maten när det är minusgrader ute.
Fyller olika grytor med kokande varmvatten i de olika facken.
Låter ísen smälta och vattnet rinna ut i plastlåda.
Är det någon som har erfarenhet av nyheten tina-upp?
"tina-upp - det enklaste sättet att frosta av frysen"
"Suger upp 5 liter smältvatten. Inget onödigt droppande eller vatten på golvet"
1. Placera tina-upp längst ner i din frys.
2. Stäng dörren och slappna av, tina-upp suger upp allt vatten åt dig.
3. Plocka upp den torra, vattenfyllda tina-upp och släng i hushållssoporna
Det låter väldigt smidigt eller hur!
boz196523 mars 2009
När syrran hade småbarn lade hon ut blöjor vid frysen när hon skulle frosta av, skulle tro att det är ungefär samma sak som "tina-upp".
Själv ställer jag en skål under urtappningspipen och riktar värmefläkten rakt in i frysen på 1000W, det tar 20 minuter att frosta av - max.
Man ska bara vara lite försiktig och ha koll på vattenskålen så att den inte svämmar över - elektriska fläktar och vatten är ingen bra kombination, nämligen. ;)
marilyn23 mars 2009
Jag har använt mig av tina-upp i ett par år och det är helt suveränt. Inte en droppe vatten på golvet. Det är verkligen så smidigt som det låter. (Y)
ros23 mars 2009
:)Tack för tipset
Då ska jag använda mig av tina-upp nästa gång
The_mama97mia23 mars 2009
Jag har nu ny frys som skall vara självavfrostande... Hmmm.. skeptisk.... Men annars har jag använt mig av varianten ställ in byttor/grytor med varmt vatten, samla upp smältvattnet i plåtar/byttor/formar på "våningen under".
För att fånga upp spillvattnet, har jag lagt typ tjock handduk vid listen....
Annars är det ju självklart som ngn skrev här ovan, använd frysgrader ute - dum ide att frosta av frys i sommarvärme. *ler*
lena423 mars 2009
Från en som inte hänger med.
Vad är " Tina-upp " ?:Z
EnsammaMamman23 mars 2009
Jag brukar också använda "tina-upp". Kanon! Rekommenderar den verkligen.
ros23 mars 2009
:)Hej, jag såg tina-upp i reklambladet ifrån City Gross
Det verkar vara som en "avlång kudde" av något slag.
Men jag har inte sett det i verkligheten än
svengelsk23 mars 2009
När jag fryser in bär etc. på bricka sätter jag numera hela brickan i en stor plastpåse. Det har blivit mycket mindre isbildning sedan jag började göra det.
28 mars 2009
Hej! Jag sätter in varmt vatten i mindre bakplåtar, o på golvet en stor bakplåt , sen drag jag ut en liten pip som är i frysen, där vattnet sen rinner direkt ner i bakplåten ,perfekt...Jag har frysboxar o lägger maten i under tiden, + att jag har dom kvar i sina lådor o klär dom med tidningspapper..
redd4 april 2009
Sist jag frostade ut frysboxen ställde jag i en pall och på den satte jag en fläckt som blåste snett uppåt, tog typ 15min att frosta ur =)
Om jag inte har helt fel så borde det vara effektivare än grytor och allt det där även om man blåser in det i en vanlig frys.
23 april 2009
vi var tvugna att frosta av frysen i somras hos en polare som skulle flytta. då ställde vi in en gryta med hett vatten, och matvarorna la vi in längst upp i kylen närmast fryselementet och sänkte temperaturen och flyttade ner de känsliga varorna. det gick bra, när frysen var ren och färdig var det bara att ställa in igen och det hade hållit sig fryst.
Stighastrup23 april 2009
Jag köpt tina-upp i en Elektrolux Service-butik. De är ganska dyra så jag hängde den vattenfyllde kudde på ett värmerör att återanvända. Den sprack och en mängd äckligt slemmigt flok splattade ut över golvet. Nu behövar ni inte göra samma mistag som jag.
Hej!
Hur gör ni när ni frostar av frysskåpet?
:oJag sätter ut kassar med den frusna maten när det är minusgrader ute.
Fyller olika grytor med kokande varmvatten i de olika facken.
Låter ísen smälta och vattnet rinna ut i plastlåda.
Är det någon som har erfarenhet av nyheten tina-upp?
"tina-upp - det enklaste sättet att frosta av frysen"
"Suger upp 5 liter smältvatten. Inget onödigt droppande eller vatten på golvet"
1. Placera tina-upp längst ner i din frys.
2. Stäng dörren och slappna av, tina-upp suger upp allt vatten åt dig.
3. Plocka upp den torra, vattenfyllda tina-upp och släng i hushållssoporna
Det låter väldigt smidigt eller hur!
När syrran hade småbarn lade hon ut blöjor vid frysen när hon skulle frosta av, skulle tro att det är ungefär samma sak som "tina-upp".
Själv ställer jag en skål under urtappningspipen och riktar värmefläkten rakt in i frysen på 1000W, det tar 20 minuter att frosta av - max.
Man ska bara vara lite försiktig och ha koll på vattenskålen så att den inte svämmar över - elektriska fläktar och vatten är ingen bra kombination, nämligen. ;)
Jag har använt mig av tina-upp i ett par år och det är helt suveränt. Inte en droppe vatten på golvet. Det är verkligen så smidigt som det låter. (Y)
:)Tack för tipset
Då ska jag använda mig av tina-upp nästa gång
Jag har nu ny frys som skall vara självavfrostande... Hmmm.. skeptisk.... Men annars har jag använt mig av varianten ställ in byttor/grytor med varmt vatten, samla upp smältvattnet i plåtar/byttor/formar på "våningen under".
För att fånga upp spillvattnet, har jag lagt typ tjock handduk vid listen....
Annars är det ju självklart som ngn skrev här ovan, använd frysgrader ute - dum ide att frosta av frys i sommarvärme. *ler*
Från en som inte hänger med.
Vad är " Tina-upp " ?:Z
Jag brukar också använda "tina-upp". Kanon! Rekommenderar den verkligen.
:)Hej, jag såg tina-upp i reklambladet ifrån City Gross
Det verkar vara som en "avlång kudde" av något slag.
Men jag har inte sett det i verkligheten än
När jag fryser in bär etc. på bricka sätter jag numera hela brickan i en stor plastpåse. Det har blivit mycket mindre isbildning sedan jag började göra det.
Hej! Jag sätter in varmt vatten i mindre bakplåtar, o på golvet en stor bakplåt , sen drag jag ut en liten pip som är i frysen, där vattnet sen rinner direkt ner i bakplåten ,perfekt...Jag har frysboxar o lägger maten i under tiden, + att jag har dom kvar i sina lådor o klär dom med tidningspapper..
Sist jag frostade ut frysboxen ställde jag i en pall och på den satte jag en fläckt som blåste snett uppåt, tog typ 15min att frosta ur =)
Om jag inte har helt fel så borde det vara effektivare än grytor och allt det där även om man blåser in det i en vanlig frys.
vi var tvugna att frosta av frysen i somras hos en polare som skulle flytta. då ställde vi in en gryta med hett vatten, och matvarorna la vi in längst upp i kylen närmast fryselementet och sänkte temperaturen och flyttade ner de känsliga varorna. det gick bra, när frysen var ren och färdig var det bara att ställa in igen och det hade hållit sig fryst.
Jag köpt tina-upp i en Elektrolux Service-butik. De är ganska dyra så jag hängde den vattenfyllde kudde på ett värmerör att återanvända. Den sprack och en mängd äckligt slemmigt flok splattade ut över golvet. Nu behövar ni inte göra samma mistag som jag.