hej!
Nu kommer jag säkert bli totalt dumförklarad men det vore snällt om ni kunde hjälpa mig...
hittade ett recept där det skulle vara med frusna bananer,det lät gott så jag skulle testa. stoppade in en banan i frysen (med skal) över natten och när jag kom på morgonen så var det HELT kolsvart?!
Ska det va så? Hur gör man annars? Ska man ta bort skalet?
tackar på förhand!
Eery22 oktober 2008
Morrn
Ja risken verkar ju vara rätt hög för att bli dumförklarad på den här sidan.. tyvärr:(
men jag kan ställa mig i din hörna på en gång för jag har ingen aning. Men jag har gjort "bananglass" när jag bara fryst (skalad) banan som vart ripplad med lite choklad som inte blivit svart.
Kan det ha berott på skalet?
ikah22 oktober 2008
Jag skulle nog lägga in bananen skalad.
Bananer är väldigt känsliga för kyla och då mörknar skalet men bananen ska inte ha något fel för de, ser bara lite oaptitligt ut när skalet är svart.
/ika:)
MsChilly22 oktober 2008
Det blir samma sak om man har dom i kylskåpet och sen ligger framme ett tag.... men det är bara skalet som är svart... inte bananen..
Lolan22 oktober 2008
Om du skivar bananen, ca 1,5 cm skivor och sedan rullar dem i kakao eller oboj pulver, sedan fryser in dem. Sedan är det bara att njuta av en bit ibland.. De smakar som glass...Jätte mumsiga. Jag brukar också lägga in dem med skal i en platspåse. Sedan mosar jag den lite lätt och serverar dem med vaniljglass, chokladsås och maränger.. Bananen är godast att frysa om den är väl mogen..
permat22 oktober 2008
tack ska ni ha! Känner mig lite klokare nu =O)
jenkar22 oktober 2008
Jag brukar ta bort skalet, skiva dem å frysa in i fryspåsar, perfekt att ta fram till smoothies å dylikt!
sannej22 oktober 2008
När bananerna börjar bli för bruna så är det ingen som äter
dom hos oss och nu när jag har börjat frysa in bananerna i
slantar så har dom blivit värre populära.
Min dotter äter bananpengarna som efterrätt hon tycker
dom smakar som glass.
The_mama97mia22 oktober 2008
det är toppen att frysa in banan i skivor, håller med. O som sagt det är bara skalet som blir svart av kyla, ingen fara!
Linlock22 oktober 2008
Skrivet av sannej den 22 okt 2008
När bananerna börjar bli för bruna så är det ingen som äter
dom hos oss och nu när jag har börjat frysa in bananerna i
slantar så har dom blivit värre populära.
Min dotter äter bananpengarna som efterrätt hon tycker
dom smakar som glass.
Toppen! Vilket bra tips! Tackar ödmjukast ska genast gå ut i köket och ta hand om de svarta stackarna i fruktskålen!(Y)
Eery22 oktober 2008
bruna och svarta bananer är underbara att baka på:p
hej!
Nu kommer jag säkert bli totalt dumförklarad men det vore snällt om ni kunde hjälpa mig...
hittade ett recept där det skulle vara med frusna bananer,det lät gott så jag skulle testa. stoppade in en banan i frysen (med skal) över natten och när jag kom på morgonen så var det HELT kolsvart?!
Ska det va så? Hur gör man annars? Ska man ta bort skalet?
tackar på förhand!
Morrn
Ja risken verkar ju vara rätt hög för att bli dumförklarad på den här sidan.. tyvärr:(
men jag kan ställa mig i din hörna på en gång för jag har ingen aning. Men jag har gjort "bananglass" när jag bara fryst (skalad) banan som vart ripplad med lite choklad som inte blivit svart.
Kan det ha berott på skalet?
Jag skulle nog lägga in bananen skalad.
Bananer är väldigt känsliga för kyla och då mörknar skalet men bananen ska inte ha något fel för de, ser bara lite oaptitligt ut när skalet är svart.
/ika:)
Det blir samma sak om man har dom i kylskåpet och sen ligger framme ett tag.... men det är bara skalet som är svart... inte bananen..
Om du skivar bananen, ca 1,5 cm skivor och sedan rullar dem i kakao eller oboj pulver, sedan fryser in dem. Sedan är det bara att njuta av en bit ibland.. De smakar som glass...Jätte mumsiga. Jag brukar också lägga in dem med skal i en platspåse. Sedan mosar jag den lite lätt och serverar dem med vaniljglass, chokladsås och maränger.. Bananen är godast att frysa om den är väl mogen..
tack ska ni ha! Känner mig lite klokare nu =O)
Jag brukar ta bort skalet, skiva dem å frysa in i fryspåsar, perfekt att ta fram till smoothies å dylikt!
När bananerna börjar bli för bruna så är det ingen som äter
dom hos oss och nu när jag har börjat frysa in bananerna i
slantar så har dom blivit värre populära.
Min dotter äter bananpengarna som efterrätt hon tycker
dom smakar som glass.
det är toppen att frysa in banan i skivor, håller med. O som sagt det är bara skalet som blir svart av kyla, ingen fara!
När bananerna börjar bli för bruna så är det ingen som äter
dom hos oss och nu när jag har börjat frysa in bananerna i
slantar så har dom blivit värre populära.
Min dotter äter bananpengarna som efterrätt hon tycker
dom smakar som glass.
Toppen! Vilket bra tips! Tackar ödmjukast ska genast gå ut i köket och ta hand om de svarta stackarna i fruktskålen!(Y)
bruna och svarta bananer är underbara att baka på:p