Kan man göra aladåb i förväg o frysa in eller går det inte pga gelantinet? Om man inte kan frysa, hur länge håller den sig i så fall i kylen?
Har aldrig gjort aladåb tidigare o ska nu försöka mig på att göra kycklingaladåb.
popik31 oktober 2013
Jag har läst att man kan frysa kalvsylta som också innehåller gelatin, men att man måste värma upp den och låta stelna på nytt eftersom den blir rinning efter frysningen. Skulle kunna tänka mig att det gäller samma för aladåb.
Kan man göra aladåb i förväg o frysa in eller går det inte pga gelantinet? Om man inte kan frysa, hur länge håller den sig i så fall i kylen?
Har aldrig gjort aladåb tidigare o ska nu försöka mig på att göra kycklingaladåb.
Jag har läst att man kan frysa kalvsylta som också innehåller gelatin, men att man måste värma upp den och låta stelna på nytt eftersom den blir rinning efter frysningen. Skulle kunna tänka mig att det gäller samma för aladåb.
Inte så lyckat.