Det absolut bästa sättet att frysa blåbär helt obehandlade, helt utan socker häll upp i lsgoma burkar att ta fram. mindre o stötte burkar till olika ändamål jag rensar tex inte bören som skll bli till saft silar det när den är färdig
brallanbakar18 juli 2009
Är det någon som vet om man kan TORKA BLÅBÄR för att på så sätt kunna förvara dem i skafferiet istället. Har plockat så mycket redan att både kylen och frysen är fulla av sylt och bär!
"Lyxproblem"...:p
jessica-j18 juli 2009
Ett tips som jag fått men inte provat än är att blanda ner lite potatismjöl i blåbären innan man fryser dem om man exempelvis tänkt använda dem som dekoration på tårta. Då ser de precis ut som när man plockar dem, de blir torra och fina. Ska inte påverka smaken heller..
Arkenstone19 juli 2009
! Ska provas.
kattgnag21 juli 2009
Tack alla för alla tips och idéer! Nu har jag provat att frysa in dels i "klump" i plastbyttor med lite socker ovanpå, dels styckfryst på bricka och sedan ner i en större bytta. Utan socker.
Skall bli jättespännande - nån gång frampå hösten - att jämföra.
Kändes dock som smartast att styckfrysa för att kunna ta fram exakt vad man behöver för stunden. Jag är mest nyfiken på skillnaden mellan socker och inte socker.
Har fått ihop några liter men det finns så mycket mer att hämta!
Men det går inte fort, jag plockar varje bär för hand nämligen, (känns som att en bärplockar-grejsemojs våldtar och förstör.....:'(), och ryggen blir inte snäll efter några timmars plockande(N).
Men det är det trots allt värt(Y)
rhg31 juli 2009
:) hej jag fryser in dom på bricka, sedan läger jag dom som dom är i plastpåse. då är det lätt att ta så mycket man behöver vid tillfälla. Roligt att det är gott om blåbär i år. Skall var bra att äta för diabetiker samt innehåller massor med antioxiddanter.:D
systeryster31 juli 2009
Hoppas du kommer ihåg att medela oss kattgnag vad du kommer till för resultat.Själv inbillar jag mig att de blir mosigare med socker än utan. styckefrysta blir bäst tyckr jag också. ibland gör strösocker bara att det förstärker det sura i frukt och bär.Eller det beska, som vid grapefrukt... Hur kunde man äta grapefrukt med socker? så fick jag det serverat som barn.Fullständigt oätligt.
kattgnag31 juli 2009
Ska verkligen försöka komma ihåg att meddela resultat(Y)
Är väldigt nyfiken, men det får som sagt bli nån gång i höst/vinter som de tas fram för att ätas.
Spännande!
rasmus_6231 juli 2009
Hejsan...om man värmer mjölk och sedan häller över de frysta blåbären blir dom som "färska" blåbär...ljuvligt gott...
mooseella31 juli 2009
De blåbär jag plockar i skogen är utan socker = naturella. Toppengott att bara stoppa in i munnen och njuta av. Så fryser jag dem också. Tar fram frysta bär och lägger i skål, de får tina medans jag kokar kaffe och äter en macka. Sen slår jag på lite naturell yoghurt och ngn msk keso och äter det. Gottgottigottgott (Y)
kattgnag31 juli 2009
Härligt härligt... Jag verkligen älskar era erfarenheter och tips! Man lär så länge man lever och får råd från andra.
Tack rasmus och mooseella(Y)
Självklart ska jag pröva!!
Och komma ihåg att meddela...!
ThomasP1 augusti 2009
Jag fryser mina blåbär utan socker men när jag ska ta upp dem så tinar jag dem i kylskåp då blir de nästan som nyplockade // Mvh Thomas
Det absolut bästa sättet att frysa blåbär helt obehandlade, helt utan socker häll upp i lsgoma burkar att ta fram. mindre o stötte burkar till olika ändamål jag rensar tex inte bören som skll bli till saft silar det när den är färdig
Är det någon som vet om man kan TORKA BLÅBÄR för att på så sätt kunna förvara dem i skafferiet istället. Har plockat så mycket redan att både kylen och frysen är fulla av sylt och bär!
"Lyxproblem"...:p
Ett tips som jag fått men inte provat än är att blanda ner lite potatismjöl i blåbären innan man fryser dem om man exempelvis tänkt använda dem som dekoration på tårta. Då ser de precis ut som när man plockar dem, de blir torra och fina. Ska inte påverka smaken heller..
! Ska provas.
Tack alla för alla tips och idéer! Nu har jag provat att frysa in dels i "klump" i plastbyttor med lite socker ovanpå, dels styckfryst på bricka och sedan ner i en större bytta. Utan socker.
Skall bli jättespännande - nån gång frampå hösten - att jämföra.
Kändes dock som smartast att styckfrysa för att kunna ta fram exakt vad man behöver för stunden. Jag är mest nyfiken på skillnaden mellan socker och inte socker.
Har fått ihop några liter men det finns så mycket mer att hämta!
Men det går inte fort, jag plockar varje bär för hand nämligen, (känns som att en bärplockar-grejsemojs våldtar och förstör.....:'(), och ryggen blir inte snäll efter några timmars plockande(N).
Men det är det trots allt värt(Y)
:) hej jag fryser in dom på bricka, sedan läger jag dom som dom är i plastpåse. då är det lätt att ta så mycket man behöver vid tillfälla. Roligt att det är gott om blåbär i år. Skall var bra att äta för diabetiker samt innehåller massor med antioxiddanter.:D
Hoppas du kommer ihåg att medela oss kattgnag vad du kommer till för resultat.Själv inbillar jag mig att de blir mosigare med socker än utan. styckefrysta blir bäst tyckr jag också. ibland gör strösocker bara att det förstärker det sura i frukt och bär.Eller det beska, som vid grapefrukt... Hur kunde man äta grapefrukt med socker? så fick jag det serverat som barn.Fullständigt oätligt.
Ska verkligen försöka komma ihåg att meddela resultat(Y)
Är väldigt nyfiken, men det får som sagt bli nån gång i höst/vinter som de tas fram för att ätas.
Spännande!
Hejsan...om man värmer mjölk och sedan häller över de frysta blåbären blir dom som "färska" blåbär...ljuvligt gott...
De blåbär jag plockar i skogen är utan socker = naturella. Toppengott att bara stoppa in i munnen och njuta av. Så fryser jag dem också. Tar fram frysta bär och lägger i skål, de får tina medans jag kokar kaffe och äter en macka. Sen slår jag på lite naturell yoghurt och ngn msk keso och äter det. Gottgottigottgott (Y)
Härligt härligt... Jag verkligen älskar era erfarenheter och tips! Man lär så länge man lever och får råd från andra.
Tack rasmus och mooseella(Y)
Självklart ska jag pröva!!
Och komma ihåg att meddela...!
Jag fryser mina blåbär utan socker men när jag ska ta upp dem så tinar jag dem i kylskåp då blir de nästan som nyplockade // Mvh Thomas