Hej, tänkte høra om det är nån som vet om grädden får samma konsistens om man fryser den, och om man kan vispa den efter frysen. Ska øver till Sverige idag och det hade varit bra att veta eftersom grädde är mycket billigare där. Mvh Therese
wildlife11 februari 2012
Funkar inget bra att vispa den eftersom den blir väldigt grynig i konsistensen... Men till matlagning funkar den lika bra efter ett besök i frysen... :)
boz196511 februari 2012
Håller med där. Till matlagning - OK, men inte att vispa.
frucaos11 februari 2012
Fast om du vispar först och fryser sen går det förvånansvärt bra! Eller om du har i lite socker innan du vispar - det hjälper. Fast kanske bara till vardags ...
elleave11 februari 2012
Jag brukar frysa grädde i istärningsformar om jag får över, perfekt att bara slänga i såsen eller tomatsoppa tex.
Sen finns det ju grädde med lång hållbarhet, den blir nästan inte gammal :D
Hej, tänkte høra om det är nån som vet om grädden får samma konsistens om man fryser den, och om man kan vispa den efter frysen. Ska øver till Sverige idag och det hade varit bra att veta eftersom grädde är mycket billigare där. Mvh Therese
Funkar inget bra att vispa den eftersom den blir väldigt grynig i konsistensen... Men till matlagning funkar den lika bra efter ett besök i frysen... :)
Håller med där. Till matlagning - OK, men inte att vispa.
Fast om du vispar först och fryser sen går det förvånansvärt bra! Eller om du har i lite socker innan du vispar - det hjälper. Fast kanske bara till vardags ...
Jag brukar frysa grädde i istärningsformar om jag får över, perfekt att bara slänga i såsen eller tomatsoppa tex.
Sen finns det ju grädde med lång hållbarhet, den blir nästan inte gammal :D