Är det någon här som vet om man kan frysa plommon hela och obearbetade?
Mvh Carina
torstenfreden14 september 2009
:Det går utmärkt. lägg dom frysta i kokande vatten så lossnar skalen lätt:
Christina5314 september 2009
:DFryser alltid ca 25 i varje påse. När jag ska göra kräm är det bara att koka en stund i lite vatten och man kan fiska upp kärnorna. Sen är det bara att reda av den och ha till gröt eller kräm. Skalen märker man inte av i krämen.
lena414 september 2009
:DJag va osäker om det blev bra att frysa plommon. Men jag har fryst massor, men inte tagit upp och provat. Men det låter som flera av er har provat, det är ju så mycket av dem i år. Jag har gjort paj, den blev god. Sen har jag kokat sylt som blev toppen. Jag ska nog frysa mer (Y)
Ulrika9114 september 2009
Vi sköljer av, halverar, kärnar ur, väger och fryser in och märker påsen med vikt. Vi använder dom till chutney, kompotter, pajer, bakverk etc :)
Bodenskan14 september 2009
jag bara slänger dem i fryspåse sen gör jag kräm när jag tagit upp dom från frysen smakar som katrinplommokräm fast det är Viktoriaplommon.Lätt och gott
sussie222 september 2009
Det går jättebra att frysa plommon. Man kan till och med koka marmelad på dom
den bli mycket god.
Stintan3 september 2016
Skrivet av sussie2 den 22 sep 2009
Det går jättebra att frysa plommon. Man kan till och med koka marmelad på dom
den bli mycket god.
Stintan3 september 2016
Jag har haft turen att få en kasse plommon någon gång för längesen och jag dristade mig till att bara frysa in dom i plastpåsar med kärnorna kvar. Det gick hur bra som helst, gjorde kräm, pajer och några andra bakverk. Kokade dom i lite vatten och socker, plockade sen bort kärnorna och använde detta till efterrätt med glass eller vispgrädde. Jättegott!
Hejsan
Är det någon här som vet om man kan frysa plommon hela och obearbetade?
Mvh Carina
:Det går utmärkt. lägg dom frysta i kokande vatten så lossnar skalen lätt:
:DFryser alltid ca 25 i varje påse. När jag ska göra kräm är det bara att koka en stund i lite vatten och man kan fiska upp kärnorna. Sen är det bara att reda av den och ha till gröt eller kräm. Skalen märker man inte av i krämen.
:DJag va osäker om det blev bra att frysa plommon. Men jag har fryst massor, men inte tagit upp och provat. Men det låter som flera av er har provat, det är ju så mycket av dem i år. Jag har gjort paj, den blev god. Sen har jag kokat sylt som blev toppen. Jag ska nog frysa mer (Y)
Vi sköljer av, halverar, kärnar ur, väger och fryser in och märker påsen med vikt. Vi använder dom till chutney, kompotter, pajer, bakverk etc :)
jag bara slänger dem i fryspåse sen gör jag kräm när jag tagit upp dom från frysen smakar som katrinplommokräm fast det är Viktoriaplommon.Lätt och gott
Det går jättebra att frysa plommon. Man kan till och med koka marmelad på dom
den bli mycket god.
Det går jättebra att frysa plommon. Man kan till och med koka marmelad på dom
den bli mycket god.
Jag har haft turen att få en kasse plommon någon gång för längesen och jag dristade mig till att bara frysa in dom i plastpåsar med kärnorna kvar. Det gick hur bra som helst, gjorde kräm, pajer och några andra bakverk. Kokade dom i lite vatten och socker, plockade sen bort kärnorna och använde detta till efterrätt med glass eller vispgrädde. Jättegott!