Är det någon som vet om det går bra att frysa selleri? Hur i så fall...ska man skära ner den i små bitar eller hel som den är? Hur lång kan hållbarheten i så fall vara i frysen??
saxa21 april 2010
rot- eller blek-selleri?
Lisa3521 april 2010
Stjälkselleri brukar det stå på påsen jag köper :)
saxa21 april 2010
Kärt barn har många namn i min värld heter den blekselleri. På din fråga vet jag inte, jag försöker jämföra andra grönsaker och frukter men inte riktigt jämförbart med det jag har erfarenhet av.
Säkert någon annan som har koll på det, hoppas jag.
The_mama97mia21 april 2010
Jag skulle tro det går bra att frysa skivad, ingår väl i en del wokgrönsalsblandningar
The_mama97mia21 april 2010
...förresten såg på Nakne kocken att man ska skala av det yttersta skalet på sellerin, samt botten. SÅ gör jag nästa gång...
jimboz21 april 2010
Här är en liten sida om frysen..
http://www.djupfrysningsbyran.se/om_djupfryst/fragor_svar.html
asasto21 april 2010
Stjälkselleri/blekselleri går bra att frysa rå och skivad. Den frysta sellerin funkar bra i soppor och grytor men ska man göra sallad el dylikt är det nog godast med färsk ofryst selleri.
Lisa3521 april 2010
Tack så jättemycket för hjälpen!! Ska genast gå och skiva det som är kvar och stoppa i frysen tills nästa gång jag skall göra min räkpanna :)
Är det någon som vet om det går bra att frysa selleri? Hur i så fall...ska man skära ner den i små bitar eller hel som den är? Hur lång kan hållbarheten i så fall vara i frysen??
rot- eller blek-selleri?
Stjälkselleri brukar det stå på påsen jag köper :)
Kärt barn har många namn i min värld heter den blekselleri. På din fråga vet jag inte, jag försöker jämföra andra grönsaker och frukter men inte riktigt jämförbart med det jag har erfarenhet av.
Säkert någon annan som har koll på det, hoppas jag.
Jag skulle tro det går bra att frysa skivad, ingår väl i en del wokgrönsalsblandningar
...förresten såg på Nakne kocken att man ska skala av det yttersta skalet på sellerin, samt botten. SÅ gör jag nästa gång...
Här är en liten sida om frysen..
http://www.djupfrysningsbyran.se/om_djupfryst/fragor_svar.html
Stjälkselleri/blekselleri går bra att frysa rå och skivad. Den frysta sellerin funkar bra i soppor och grytor men ska man göra sallad el dylikt är det nog godast med färsk ofryst selleri.
Tack så jättemycket för hjälpen!! Ska genast gå och skiva det som är kvar och stoppa i frysen tills nästa gång jag skall göra min räkpanna :)