Hej Ett recept på Gazpacho för ca 4 pers Låt den gärna stå kallt över natten. 5 dl kall grönsaksbuljong 2 gula lökar 1/2-1 färsk gurka 4-6 skållade, skalade och urkärnade tomater 1 knippa persilja 1 knippa gräslök 1 msk torkad körvel 1 dl olja, gärna olivolja 1 röd paprika 1 grön paprika salt vitpeppar pressad citron 1 vitlöksklyfta 2-3 skivor kantskuret vitt bröd 2 msk smör/margarin Lägg undan 1/2-1 gul lök, ca 1 dm gurka, 1-2 tomater, lite gräslök och persilja till garnering. Skala resten av löken och gurkan, dela dem och resten av tomaterna i bitar. Klipp resten av gräslöken i 3-4 cm långa bitar, nyp bort stjälkarna från persiljan. Lägg allt i en matberedare eller mixer. Tillsätt olja och körvel och kör till puré. Blanda i den kalla buljongen. Smaka av med salt, nymalen peppar, pressad vitlök och citron. Ställ kallt.Garneringen: Dela och kärna ur paprikorna. Skär paprika, gurka och tomater i fina tärningar. Finhacka lök, gräslök och persilja.Skär brödet i tärningar och stek dem guldfärgade i lite smör. Häll upp soppan i kalla tallrikar. Garnera med persilja och gräslök. Servera de hackade grönsakerna samt brödtärningarna i separata skålar.
Vem har ett bra recept till mig? Glad vår!
Hej Ett recept på Gazpacho för ca 4 pers Låt den gärna stå kallt över natten. 5 dl kall grönsaksbuljong 2 gula lökar 1/2-1 färsk gurka 4-6 skållade, skalade och urkärnade tomater 1 knippa persilja 1 knippa gräslök 1 msk torkad körvel 1 dl olja, gärna olivolja 1 röd paprika 1 grön paprika salt vitpeppar pressad citron 1 vitlöksklyfta 2-3 skivor kantskuret vitt bröd 2 msk smör/margarin Lägg undan 1/2-1 gul lök, ca 1 dm gurka, 1-2 tomater, lite gräslök och persilja till garnering. Skala resten av löken och gurkan, dela dem och resten av tomaterna i bitar. Klipp resten av gräslöken i 3-4 cm långa bitar, nyp bort stjälkarna från persiljan. Lägg allt i en matberedare eller mixer. Tillsätt olja och körvel och kör till puré. Blanda i den kalla buljongen. Smaka av med salt, nymalen peppar, pressad vitlök och citron. Ställ kallt.Garneringen: Dela och kärna ur paprikorna. Skär paprika, gurka och tomater i fina tärningar. Finhacka lök, gräslök och persilja.Skär brödet i tärningar och stek dem guldfärgade i lite smör. Häll upp soppan i kalla tallrikar. Garnera med persilja och gräslök. Servera de hackade grönsakerna samt brödtärningarna i separata skålar.