Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glömde ställa in maten i kylen!

  • The_mama97mia 16 maj 2010

    Better safe than sorry, kanske, men så synd att pajerna gick i soporna...

    Apropå McD får vi väl veta ikväll?

  • marwis 16 maj 2010

    Jag håller med!


    Skrivet av popik den 16 maj 2010


    Jag har ofta glömt att ställa in mat i kylen både köttfärs och kyckling och jag har aldrig blivit dålig av det, bara man hettar upp det ordentligt.

  • Shoutoutloud 16 maj 2010

    detta har inget med pajer att göra.men jag glömde min dotters lördagsgodis i helgen som jag hade köpt på en svindyr godisbutik. det stod i en supervarm bil i några timmar och allt hade smält ihop till en enda äcklig klump så det var bara att slänga allt! {disapointed}

    aldrig kul att kasta nåt i "onödan"

  • boz1965 16 maj 2010

    Skrivet av flingsalt den 16 maj 2010

    ...Intressant!
    Ett storkök där jag arbetade tidigare slängde nämligen alla mjölkprodkter då kylen hade gått sönder under natten.
    Man lär så länge man lever.

    :)


    Viss skillnad när man har ansvar för andras hälsa och inte bara sin egen. Jämför inte äpplen och päron!

    Som professionell kock hade jag såklart kasserat varorna på blotta misstanken, helt oavsett om de hade gått att använda eller ej. Som hemmakock använder jag lukt, smak och syn innan jag slänger nåt. Kastar du, i egenskap av hemmakock, t.ex. en köttbit som ser helt OK ut, luktar helt OK och smakar helt OK bara för att "bäst-före" har gått ut (inom rimliga gränser såklart)? Det gör inte jag.

  • redd 16 maj 2010

    Har du inte ett dåligt imunförsvar borde det inte vara någon risk alls, det värsta som kan hända är ju att man får gå på toaletten 3-4ggr extra och ha lite kramp i magen.

    Känner man sig orolig så går ju pajer att slänga in i ungen på 125grader i säg 2timmar med folie över, dödar det mesta.

    Fast hade det varit i andra halvan av sommaren hade jag nog övervägt att slänga det, men då är förutsättningarna lite annorlunda med värme, flygfän, pollen och sporer i luften etc.

  • flingsalt 17 maj 2010

    Skrivet av boz1965 den 16 maj 2010

    Skrivet av flingsalt den 16 maj 2010

    ...Intressant!
    Ett storkök där jag arbetade tidigare slängde nämligen alla mjölkprodkter då kylen hade gått sönder under natten.
    Man lär så länge man lever.

    :)


    Viss skillnad när man har ansvar för andras hälsa och inte bara sin egen. Jämför inte äpplen och päron!

    Som professionell kock hade jag såklart kasserat varorna på blotta misstanken, helt oavsett om de hade gått att använda eller ej. Som hemmakock använder jag lukt, smak och syn innan jag slänger nåt. Kastar du, i egenskap av hemmakock, t.ex. en köttbit som ser helt OK ut, luktar helt OK och smakar helt OK bara för att "bäst-före" har gått ut (inom rimliga gränser såklart)? Det gör inte jag.


    Ja Boz, jag slänger "köttbiten" om jag fått veta (av någon klok) att den kan vara dålig för min hälsa.

    Frågar gör jag för att lära mig.

    Så vad jag lärt mig nu är alltså att jag är ett äpple och restauranggäster är päron... hm

    Jag har inte jämfört något.

  • boz1965 17 maj 2010

    Skrivet av flingsalt den 17 maj 2010

    ...Ja Boz, jag slänger "köttbiten"...


    De enda som tjänar på att du slänger fullt användbar mat är butikerna.

    ...Så vad jag lärt mig nu är alltså att jag är ett äpple och restauranggäster är päron... hm...


    Tja, det är din tolkning. Men det var ju iofs inte det jag sade.

    Men vi kommer nog inte vidare med det här ämnet så det är lika bra att vi lämnar det.

  • Eliza602 6 juni 2010

    :) Testa på gubben först nästa gång.

  • isberget 6 juni 2010

    Tänk..... en gång i tiden överlevde folk utan datum märkning

  • dihu2138- 7 juni 2010

    Skrivet av isberget den 6 jun 2010

    Tänk..... en gång i tiden överlevde folk utan datum märkning


    Hahaha, klockrent!!! (Y)

  • charlottat 8 juni 2010

    Jag vet ganska många som har rutinen att alltid låta maten svalna på köksbänken över natten innan den ställs in i kylen. Det är väl kanske inget jag skulle rekommendera, men förutsatt att det inte är rötmånad tror jag inte det är någon fara om det skulle hända någon gång. Som någon tidigare nämnt så försvinner ju bakterierna om man värmer upp maten ordentligt, minst 70 grader och se till att den är genomvarm. Jag vet faktiskt inte hur jag skulle ha gjort själv, men det är bra surt att slänga så stor mängd mat.. :(

  • cawn 8 juni 2010

    Köttfärs är ju extrakänsligt för att något med så mycket yta kan dra till sig mer bakterier.Något annat som jag verkligen vill varna för är att spara ris.Har två gånger blivit matförgiftad av uppvärmt ris(pucko som inte lärde mig första gången).Har aldrig i hela mitt liv varit så dålig,låg på toalettgolvet och bad om att få svimma så jag skulle slippa ifrån eländet!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.