Hej! Jag brukar salta in min älgstek en timme före tillagningen,så att saltet får dra in i steken. Sedan steker jag steken i en lergryta i cirka 2 timmar i 175 graders ugnsvärmeSmaklig måltid
Aspholme17 oktober 2007
Precis, behövs inga andra tillsatser pga. att köttet i sigf självt är så rikt på smaker.
Bianca17 oktober 2007
Håller med absolut. Bara koka ihop vätskan som blir i grytan med grädde så blir det perfekt sen. Kanske en skvätt konjak i men inte nödvändigt.
Lena25 oktober 2007
Älgsteken blir även god att göra porterstek med gratäng (Y)
annelieberggren25 oktober 2007
jag kryddar med salt och svartpepper, steker hastigt så porerna sluts. Efter steker i ugnen och öser den var 15 min, späd med lita vatten om skyn är för lite. (Y)
christallnibbs3 november 2007
Jag brukar göra surstek från ett recept i Bonniers stora kokbok. Den blir saftig och mör -jättegod. Men... man måste vara ute i god tid, det tar 6 dagar.:D
Hej! Jag brukar salta in min älgstek en timme före tillagningen,så att saltet får dra in i steken. Sedan steker jag steken i en lergryta i cirka 2 timmar i 175 graders ugnsvärmeSmaklig måltid
Precis, behövs inga andra tillsatser pga. att köttet i sigf självt är så rikt på smaker.
Håller med absolut. Bara koka ihop vätskan som blir i grytan med grädde så blir det perfekt sen. Kanske en skvätt konjak i men inte nödvändigt.
Älgsteken blir även god att göra porterstek med gratäng (Y)
jag kryddar med salt och svartpepper, steker hastigt så porerna sluts. Efter steker i ugnen och öser den var 15 min, späd med lita vatten om skyn är för lite. (Y)
Jag brukar göra surstek från ett recept i Bonniers stora kokbok. Den blir saftig och mör -jättegod. Men... man måste vara ute i god tid, det tar 6 dagar.:D