Är det någon som har en riktigt god dressing.... till sallad mm. Jag vore så tacksam för det!! Soliga tack!!
karin9921 september 2009
Hej, jag brukar använda denna enkla dressing till det mesta: 1 msk vitvinsvinäger, 3 msk olivolja, lite vatten, 1 tsk dijonsenap, salt, peppar och gräslök.
Min favorit just nu är :
Olivolja med citronsmak
Balsamvinäger
Serverar direkt ur flaskorna, slår på lika delar över salladen på tallriken och kryddar lite med havsörtsalt eller anna favorit.
Sååå goootttt och enklare kan det inte bli (L)
Ulrika9121 september 2009
Jag använder mig av olivolja, vitvinsvinäger, italiensk salladskrydda och grovkornig senap (det gör att den binder sig perfekt och inte skär sig).(H) En pressad vitlöksklyfta i gör också gott. Jag höftar alltid(och jag prickar alltid in perfekt(L)), förvarar det i en flaska i kylen och har till sallader.:)
escarboucle21 september 2009
Jag är inte så glad för vinäger, så jag gör en citronette: 2 tsk olja och 1 tsk pressad citron sen italiensk salladskrydda, nymald peppar och en liiiten nypa socker! Bara att vispa ihop o blanda med sallad. Brukar också göra mycket på en gång och förvara i kylen.
Lenkan21 september 2009
Jag brukar blanda en skvätt rapsolja med några matskedar pressad citron, blanda i salt, svartpeppar och dragon. Mycket fräscht och syrligt!
Roggan21 september 2009
Om du vill ha dressingar baserade på mejeriprodukter... Här kommer två av mina favoriter. Brukar använda dem som kalla såser till grillat, men funkar även till annat. Roggans bästa grillsås Grillsås med vitlök
The_mama97mia21 september 2009
Jag gör ibland en vinägrett till typ kruksallad - skrev jag rätt nu? - och då använder jag rödvinsvinäger -
en klick dijonsenap, en skvätt rödvinsvinäger, en pressad vitlöksklyfta, vispa ihop, droppa i olja gärna god olivolja men funkar med rapsolja eller majsolja med. Salt o peppar, o SEN knepet är att ta i en skävtt grädde för att binda ihop såsen. SÅ gott, sen vänder du ner salladbladen i skålen du gjort dressingen i.
Roskerstin21 september 2009
Här kommer mitt förslag, finns i min kokbok och heter 'Mormorsås'
MAMMAMIA4622 september 2009
Min bästa salladsdressing
1 dl socker, 1 tub (125 g) mild svensk senap, ½ dl vinäger, 2 st vitlöksklyftor, ½ tsk salt och 3 dl rypsolja. Späd ut med vatten till önskad koncistens!
Den här dressingen är favoriten i vår familj. Den brukar jag också göta till basarer och den har haft strykande åtgång.
Eery22 september 2009
brukar inte äta dressing så ofta men när det blir av blir det smaksatt turkisk (eller grekisk) yoghurt
smaksatt så det passar till sallladen och maten
Är det någon som har en riktigt god dressing.... till sallad mm. Jag vore så tacksam för det!! Soliga tack!!
Hej, jag brukar använda denna enkla dressing till det mesta: 1 msk vitvinsvinäger, 3 msk olivolja, lite vatten, 1 tsk dijonsenap, salt, peppar och gräslök.
Min gosdaste dressing: 4 msk olja, 2 msk vitvinsvinäger, 1 pressad vitköksklyfta, 1 tsk italiensk salladskrydda. Supergod.
Min favorit just nu är :
Olivolja med citronsmak
Balsamvinäger
Serverar direkt ur flaskorna, slår på lika delar över salladen på tallriken och kryddar lite med havsörtsalt eller anna favorit.
Sååå goootttt och enklare kan det inte bli (L)
Jag använder mig av olivolja, vitvinsvinäger, italiensk salladskrydda och grovkornig senap (det gör att den binder sig perfekt och inte skär sig).(H) En pressad vitlöksklyfta i gör också gott. Jag höftar alltid(och jag prickar alltid in perfekt(L)), förvarar det i en flaska i kylen och har till sallader.:)
Jag är inte så glad för vinäger, så jag gör en citronette: 2 tsk olja och 1 tsk pressad citron sen italiensk salladskrydda, nymald peppar och en liiiten nypa socker! Bara att vispa ihop o blanda med sallad. Brukar också göra mycket på en gång och förvara i kylen.
Jag brukar blanda en skvätt rapsolja med några matskedar pressad citron, blanda i salt, svartpeppar och dragon. Mycket fräscht och syrligt!
Om du vill ha dressingar baserade på mejeriprodukter... Här kommer två av mina favoriter. Brukar använda dem som kalla såser till grillat, men funkar även till annat.
Roggans bästa grillsås
Grillsås med vitlök
Jag gör ibland en vinägrett till typ kruksallad - skrev jag rätt nu? - och då använder jag rödvinsvinäger -
en klick dijonsenap, en skvätt rödvinsvinäger, en pressad vitlöksklyfta, vispa ihop, droppa i olja gärna god olivolja men funkar med rapsolja eller majsolja med. Salt o peppar, o SEN knepet är att ta i en skävtt grädde för att binda ihop såsen. SÅ gott, sen vänder du ner salladbladen i skålen du gjort dressingen i.
Här kommer mitt förslag, finns i min kokbok och heter 'Mormorsås'
Min bästa salladsdressing
1 dl socker, 1 tub (125 g) mild svensk senap, ½ dl vinäger, 2 st vitlöksklyftor, ½ tsk salt och 3 dl rypsolja. Späd ut med vatten till önskad koncistens!
Den här dressingen är favoriten i vår familj. Den brukar jag också göta till basarer och den har haft strykande åtgång.
brukar inte äta dressing så ofta men när det blir av blir det smaksatt turkisk (eller grekisk) yoghurt
smaksatt så det passar till sallladen och maten