Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravlaxrester

  • ellabella07 11 januari 2014

    Hej! Fick 2 kg gravlax i strimlor t. jul och det har gått åt en del t julbordet, gravlaxpaj med romsås mm. Men har fortfarande ca 1 kg kvar i frysen, delat i olika stora påsar. Finns det någon som har något bra tips på vad man kan göra med strimlor av gravlax, till ex. t en vanlig middag eller lite mer roligt fredags/helgmys?
    Blir överlycklig för svar - gillar inte att grejor ligger i frysen för att ett ½-år senare bli kastat i soporna för man inte vet vad man kan använda det till!
    Tack på förhand,
    ellabella07

  • Anderstam 11 januari 2014

    Detta recept provade jag i mellandagarna och blev glatt överraskad.
    Gravlax-Jansson

  • Veranne 13 januari 2014

    Gör pirog- eller crepefyllning, blanda strimlorna med lite gravlaxsås eller dillsmaksatt creme fraiche + hackat ägg.

    Eller prova gravlax-tacos :)

  • Bumbelna 14 januari 2014

    Jag har en kokbok från AlltOmMat som har ett recept som heter Gravlaxdolmar special. Dom är hur goda som helst och det doftar underbart i köket när dom är i ugnen. Kolla på deras hemsida om receptet finns där.Annars kan jag skriva det till dig.

  • martina63 14 januari 2014

    Men tina lite gravlax och gör en god dillstuvad potatis till, lite citron blir fint. Passar minst lika bra som till kallrökt lax.Detta gör vi ofta, dessutom lätt som en plätt!

  • husmusen88 16 januari 2014

    Laxtortillas är gott och enkelt, bara ta lax, tortillabröd, grönsaker efter smak, ost, cremefraiche,avokado och göra som man gör med tacos till en rulle. 100 gånger fräschare än vanliga köttfärsvarianten! Fungerar utmärkt som enkelt mellanmål att ta med sig oxå fast jag brukar göra till fredagsmyset.

    Laxlasagne med spenat är ett annat alternativ. Eller en vanlig sallad!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.